Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Jindřichohradecku zemřel při dopravní nehodě pětadevadesátiletý senior

Na jihočeských silnicích vyhasl během včerejšího večera další život. U Děbolína na Jindřichohradecku havarovalo osobní auto, které se převrátilo na střechu. Ve voze našli záchranáři pětadevadesátiletého seniora se smrtelným zraněním hlavy. Podle záchranářů nebyl připoutaný. Příčinu smrti určí pitva.

Nehoda se stala ve středu v podvečer u Děbolína na Jindřichohradecku. Přivolaní záchranáři našli na místě osobní auto, které bylo převrácené na střechu mimo vozovku. „Ve voze byl nalezen senior, který utrpěl smrtelné zranění hlavy a jemuž nebylo už jak pomoci, neb vykazoval jisté známky smrti a na místo byl proto povolán koroner,“ uvedla mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

Přičinu smrti určí nařízená soudní pitva. Podle Fajtlové nebyl řidič připoutaný. Policejní mluvčí Milan Bajcura uvedl, že nehodu nahlásil před půl sedmou večer svědek, který místem projížděl. Podle předběžného vyšetřování se nehoda stala pravděpodobně kolem 14. hodiny. „Pětadevadesátiletý řidič se při jízdě osobním vozidlem tovární značky Ford Mondeo od Jindřichova Hradce na Děbolín zřejmě plně nevěnoval řízení, při projíždění levotočivou zatáčkou vjel vpravo na krajnici, kde se s vozidlem převrátil přes kovová svodidla, poté narazil do betonového mostku a vzrostlého stromu. Následně se vůz přetočil přes střechu, kde svou jízdu ukončil zaklíněn mezi stromy," okomentoval průběh nehody Bajcura.

Řidič automobilu dnes zemřel při tragické dopravní nehodě nedaleko Rožmberka nad Vltavou. Při události narazil do dvou stromů, auto se následně převrátilo na bok. Řidič nebyl připoutaný, uvedla policie.

Jde o druhou smrtelnou nehodu, která se ve středu stala. Kolem půlnoci havaroval u obce Metlice nedaleko Rožmberka nad Vltavou na Českokrumlovsku muž, který pravděpodobně nezvládl řízení a narazil do stromů. S vozem se převrátil na bok. Ani on nebyl připoután. 

V říjnu zemřeli na jihočeských silnicích tři lidé. Od začátku roku podlehlo následům zranění při dopravních nehodách 41 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jindřichohradecku zemřel při dopravní nehodě pětadevadesátiletý senior  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.