Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sportovní halu v Třeboni čeká rekonstrukce za 120 milionů

V Třeboni dokončují přípravy na rekonstrukci sportovní haly. Významná investice vyjde na více než 100 milionů korun. Radní před nedávnem schválili zadávací dokumentaci veřejné zakázky a podání žádostí o dotace.

V tiskové zprávě o tom informovala tajemnice městského úřadu Petra Pikna Jánská. Sportovní hala podle zástupců města není v dobrém stavu a její rekonstrukce je nutná. 

„Oprava jakékoliv budovy je vždy problematičtější, náročnější a ekonomicky mnohdy nevýhodná oproti stavbě budovy nové, avšak pro nás byla oprava jasnou volbou s ohledem na fakt, že naše sportovní hala je architektonicky cennou stavbou a desítkami let prověřeným kvalitním sportovištěm pro řadu sportů,“ uvedl starosta Jan Váňa (ODS).

Objekt se dočká kompletní rekonstrukce. Dojde také ke snížení energetické náročnosti budovy. Opravené budou obvodní konstrukce, vymění se zastřešení a úpravy se dotknou i vnitřních prostor. 

Třeboň opraví za 120 milionů korun sportovní halu, bude to letos největší investice

Třeboň letos opraví sportovní halu. Počítá s náklady 120 milionů korun, bude to letošní největší městská investice. Na kapitálové výdaje letos Třeboň vyčlenila 280 milionů. Peníze dá také do úprav prostor před Českobudějovickou bránou, parku...

„Na jižní a severní straně budovy jsou prosklené hliníkové výplně otvorů realizované v období 2018 – 2019, které zůstanou ponechány. Nyní je dokončena projektová dokumentace ve stupni pro provedení stavby a pro zadání veřejné zakázky. Město Třeboň získalo souhlas dědiček autorských práv architekta, který byl autorem haly,“ uvedla tajemnice. 

Radní již schválili vypsání zadávacího řízení na veřejnou zakázku. Na jejím konci vyberou firmu, která bude mít na starosti stavební úpravy. Oprava má začít v dubnu roku 2024 a práce potrvají 270 dnů. 

Předpokládaný rozpočet akce je 119 milionů korun včetně DPH. Radní také schválili podání dvou žádostí o dotaci, které by měly odlehčit městskému rozpočtu.

„Žádáme o investiční dotaci v rámci Krajského investičního fondu Jihočeského kraje. Z tohoto fondu lze podpořit významné investiční akce měst a obcí v oblasti investic do veřejné služby, školství, sportu, kultury a společenského života. Na stanovený účel lze poskytnout dotaci až do výše 50 procent celkových nákladů investiční akce, maximálně však do výše 30 milionů korun na jednu akci. Další žádost posíláme na Ministerstvo životního prostředí do Operačního programu Životní prostředí 2021–2027. Odsud bychom rádi získali dotaci na náklady spojené se snížením energetické náročnosti této budovy,“ dodal starosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky třeboň, sportovní hala, sport, investice, rekonstrukce, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní halu v Třeboni čeká rekonstrukce za 120 milionů  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.