Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jediný uchazeč nabídl za chatu z filmu o Homolkových korunu ročně. Město hledá dál

Pouze jediný zájemce se přihlásil o pronájem chaty Živec v Píseckých horách. Nabídl jednu korunu za rok, což město Písek neuspokojilo, a tak bude radnice vypisovat nové výběrové řízení. Současný nájemce končí s provozováním k 31. prosinci.

O novém výběrovém řízení informovalo město jako majitel objektu. Dům se nachází v Píseckých horách a první soutěž vypsali zástupci radnice v září. Přihlásil se ale jeden člověk, který nabídl nájemné ve výši jedna koruna ročně.

„Pro město je tato částka nevýhodná, proto jsme se rozhodli toto výběrové řízení zrušit a na jaře příštího roku vyhlásit nové. V té době by již měly být známy kroky nové vlády týkající se epidemie koronaviru i jejich případný dopad na oblast gastronomie a hotelnictví. To by mohlo zájemcům o provozování chaty usnadnit rozhodování. Někteří se totiž kvůli nejasným vyhlídkám tohoto oboru podnikání do výběrového řízení nepřihlásili, uvedla místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Dosavadní nájemce odchází s koncem letošního roku. Správu altánu u chaty a přilehlého lanového a 3D hřiště převezme od února do konce června společnost Lesy města Písku. Chata bude zatím zavřená.

V Písku hledají nájemce pro chatu Živec z filmu o Homolkových

Známá turistická chata Živec nedaleko Písku, kde se natáčely scény pro snímek o slavné rodině Homolkových, hledá nového nájemce. Výběrové řízení vypíše písecká radnice a provozovatel by si měl zrekonstruovaný objekt převzít 1. ledna příštího roku.

Turistická chata má za sebou celkovou rekonstrukci za 16,6 milionu korun bez daně. „Modernizace se dotkla restaurace i pokojů, které nyní mají vlastní sociální zařízení, upraveno bylo provozní i dispoziční řešení objektu, aby odpovídalo současným požárně bezpečnostním a hygienickým požadavkům. Budova má bezbariérový přístup a je také zateplena. Restaurace má kapacitu 80 míst, v pokojích lze ubytovat až 26 hostů,“ shrnula mluvčí města Petra Měšťanová

Chata stojí v turisticky atraktivní lokalitě, nedaleko je například rozhledna Jarník či přírodní koupalište. V minulosti se tam natáčely scény například ke snímku Hogo fogo Homolka. Název Živec vychází z horniny těžené v nedalekém lomu. Turistům objekt slouží od 30. let minulého století. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky Písek, chata, živec, nájemce, rekonstrukce, výběrové řízení, pandemie covidu-19, Lesy města Písku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Hochman

Nabídnu dvě koruny, ale budu žádat od města dotace!

Sobota, 18. prosince 2021, 16:30Odpovědět

Jediný uchazeč nabídl za chatu z filmu o Homolkových korunu ročně. Město hledá dál  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.