Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Písek nenašel provozovatele lyžařského svahu nedaleko centra

Město Písek nenašlo nového provozovatele lyžařského svahu na Hradišti. Stávající nájemce má smlouvu do března, ale areál neotevře. Odešel mu totiž provozní a nového nesehnal. Radní budou muset řešit, jak se svahem naložit do budoucna, v úvahu připadá dotace od Národní sportovní agentury.

Lyžařský svah za 10 tisíc korun ročně? Písek hledá nového nájemce

Město Písek bude hledat nového provozovatele lyžařského svahu, který se nachází nedaleko centa města. Stávající nájemce tam s podnikáním skončil a jeho nástupce by měl platit nejméně 10 tisíc korun ročně. Část opozice postup města kritizuje.

Stávající nájemce oznámil městu výpověď letos v březnu. Má sice roční výpovední lhůtu, ale provoz do té doby nezahájí. 

„Výpověď nám dal, protože mu chybí provozní. Měl tam člověka, který tam působil tři měsíce, ten ale dal výpověď a šel pracovat jinam,“ řekla Budějcké Drbně místostarostka Petra Trambová (Pro Písek). 

Město proto letos vypsalo výběrové řízení, aby případný zájemce mohl svah v zimě provozovat. Nikdo se ale nepřihlásil. Podle místostarostky může být důvodem i nejistá situace související s cenami energií. 

Získá město dotaci na umělý povrch?

Podle místostarostky bude město hledat nového provozovatele znovu. „Ono nás to teď nic nestojí, je to opravené, pouze tam musíme dělat pravidelné revize,“ přidala Trambová. 

V minulém volebním období kritizoval postup města tehdejší opoziční zastupitel Josef Soumar (Piráti). Ten se byl přímo na místě před nedávnem podívat. Podle stávajícího místostarosty se měl areál zrekostruovat kompletně. Nyní totiž není možné ho naplno využívat celoročně. 

Svah se nachází ve zhruba 400 metrech nad mořem. Areál vznikl na Hradišti v roce 1976. Před čtyřmi lety prošel velkou rekonstrukcí, rozšířil se svah a vybraná firma tam postavila nový vlek s odbavovacím systémem. Nechybí ani osvětlení. 

„Byl jsem proti, ale když už proměna začala, mělo se udělat všechno včetně umělého povrchu. Zaznamenal jsem, že Národní sportovní agentura bude pravděpodobně hledat místo, kam umělý povrch umístit. Byli bychom rádi, kdyby to bylo u nás. Umožní to větší využívání areálu v průběhu celého roku a mohly by k nám jezdit například lyžařské kluby. Ve vedení města o tom budeme jednat,“ sdělil Budějcké Drbně Soumar. 

Ohodnoť článek

Foto Skiaréna Písek

Štítky písek, sjezdovka, jižní čechy, česko, lyžování, sníh, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek nenašel provozovatele lyžařského svahu nedaleko centra  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.