Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Písek zavede poplatek na parkovišti u pošty, které je u centra

Písek zavede poplatek na parkovišti u pošty, které je v blízkosti centra. Chce zabránit tomu, aby tam lidé parkovali dlouhodobě. Kapacita parkoviště je 153 míst a od 1. července lidé zaplatí za jednodenní stání 20 korun.

„Cílem této změny je zabránit dlouhodobému stání vozidel na této ploše. Podle našich zjištění je zde totiž odstaveno kolem šesti desítek aut, která blokují parkovací místa řidičům, kteří by je využili jen na pár desítek minut či hodin. Zavedením parkovného bychom tak měli zvýšit nabídku parkovacích míst v širším centru města," řekl písecký místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Placená parkoviště jsou v Písku rozdělena do tří tarifních pásem. Na Velkém náměstí, Alšově náměstí a v Jungmannově ulici zaplatí řidiči za prvních 30 minut 10 korun, první hodina je vyjde na 20 korun, druhá na 30 a každá další na 50 korun. Do druhého tarifního pásma spadají ulice blízko centra – Komenského, Fügnerovo náměstí, Bakaláře, Gregorova a Píseckého ulice. Platí se tu 10 korun za první a druhou hodinu, každá další vyjde na 30 korun. Do třetího tarifního pásma spadají parkoviště u nemocnice, kulturního domu a v Budějovické ulici, tady řidiče první dvě hodiny vyjdou na 10 Kč, každá další pak také na 10 korun.

Mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová uvedla, že zdarma mohou lidé nechat auto na parkovišti Na Výstavišti. „Je to v těsné blízkosti centra, lidé odtud za pár minut dojdou na náměstí," řekla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Písek

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek zavede poplatek na parkovišti u pošty, které je u centra  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.