Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Špatná kvalita vody u Podolska na Orlíku, varují jihočeští hygienici

Hygienickým požadavkům neodpovídá kvalita vody u Podolska na Orlíku. Na stejném místě platil zákaz koupání loni od 23. června až do konce sezony. Lokalitě by se měli vyhnout hlavně děti, těhotné ženy, alergici a osoby s oslabeným imunitním systémem, varují jihočeští hygienici.

„Minulý týden začala oficiální koupací sezona a vzorky potvrdily na samém začátku koupací sezony relativně dobrou jakost koupací vody s výjimkou vody u Podolska na Orlíku,“ uvedla ředitelka Krajské hygienická stanice Jihočeského kraje  Kvetoslava Kotrbová

V loňském roce mělo nejhorší kvalitu ze všech jihočeských koupacích vod právě Podolsko na Orlíku. Zákaz koupání tam platil od 23. června až do konce sezony. 

Minulý týden tam hygienici naměřili stupeň 3, nyní už je to stupeň 4. „Dle mimořádného rozboru vody, odebírané v této lokalitě v pondělí, byla překročena hodnota ukazatele sinice, chlorofyl a, a byla zde snížená průhlednost. Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní rizika,“ dodala Kotrbová.

Koupání a provozování vodních sportů proto hygienici nedoporučují zejména dětem, těhotným ženám, alergikům a osobám s oslabeným imunitním systémem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky voda, kvalita, orlík, podolsko, hygiena, měření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatná kvalita vody u Podolska na Orlíku, varují jihočeští hygienici  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.