Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Písek otevře na sídlišti Portyč parkoviště s kapacitou 60 míst

Písek otevře na sídlišti Portyč nové parkoviště s kapacitou 60 míst. Kromě toho budou moci řidiči využívat navazující vybudované propojení Vinařického ulice na silnici třetí třídy do Topělce.

„Podobně jako asi všechna města máme i my problém s nedostatkem parkovacích ploch. Počet vozidel v posledních letech vzrostl, a proto každé nové parkoviště obyvatelům pomůže," uvedl písecký místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Na novém místě budou řidiči moci parkovat na polovině plochy, kterou má město v dlouhodobém pronájmu od Výrobního družstva Otava. „Pod druhou polovinou pozemku protéká zatrubněný potok Jiher, který spravuje Povodí Vltavy. To nám zatím neumožnilo prostor nad potokem pro parkování využívat. Chceme ale s povodím jednat, zda by to bylo za dodržení určitých podmínek možné," řekl Soumar.

Dodal, že parkování zde bude zdarma, na rozdíl od okolí centra města, kde řidiči za parkování platí. Součástí nové části Vinařického ulice je i chodník, který zatím končí u křižovatky se silnicí třetí třídy. „Máme v plánu jej protáhnout až k nedaleké benzinové stanici tak, aby navázal na stezku k průmyslové zóně. Příští rok bychom nechali zpracovat projektovou dokumentaci na nový chodník a v následujících letech bychom jej chtěli vybudovat," řekl písecký místostarosta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, automobilová, parkování, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek otevře na sídlišti Portyč parkoviště s kapacitou 60 míst  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.