Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte kýlu? V písecké nemocnici vám poskytnou špičkovou péči

PR článek

Nemocnici Písek vyhledává stále více pacientů s kýlou. Důvodem je vynikající péče, kterou poskytuje její Centrum pro řešení kýly. Funguje už 13 let, neustále obnovuje své přístrojové vybavení a jeho lékaři operují s využitím nejmodernějších poznatků z oboru. Ke každému pacientovi přistupují individuálně a zákrok mu doslova ušijí na míru.

Písecká nemocnice patří mezi chirurgická pracoviště s komplexní péčí o pacienty s kýlou širokého věkového spektra. V současnosti zde provádí ročně na čtyři sta operací. „V Písku je tato operativa rozvinutá, a to zejména proto, že ji zde provozujeme řadu let a máme tedy značné zkušenosti. Centrum pro řešení kýly jsme založili v roce 2010. Před sedmy lety jsme začali ve větší míře zajišťovat i péči o dětské pacienty, trpící tímto onemocněním, a to díky vzniku Dětské chirurgické poradny,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Při péči o pacienty s kýlou v Písku respektují nejmodernější způsoby operování, používají polovstřebatelné, velkoporézní a plně elastické implantáty, které jsou lidským organismem velmi dobře snášeny. Metoda s sebou mimo jiné přináší lepší kosmetický efekt, kratší dobu hospitalizace i rychlejší rekonvalescenci. Operace jsou většinou prováděny laparoskopicky a propracovaný postup běžně umožňuje hospitalizaci pacienta v nemocnici o délce maximálně čtyř dní a po dvou až třech týdnech jeho návrat do práce.

Vloni zde začali operovat pacienty s břišní kýlou nejmodernější metodou – pomocí konstrukce Fasciotens, která umožňuje uzavírat velké kýly i bez složité rekonstrukce břišních stěn. Písečtí chirurgové tuto metodu použili jako třetí v celé České republice a s vynikajícím výsledkem. Nová metoda spočívá v postupném řízeném protahování břišní tkáně na přístroji Fasciotens od společnosti Dalhausen. Ten plní funkci jakéhosi rámu s utahovacími kolíky. Během půlhodinového natahování je tkáň delší o několik centimetrů, což umožňuje kýlu bez napětí uzavřít. Navíc při zachování celistvosti břišní stěny.

Podle lékařů je nová metoda vhodná zejména pro mladší pacienty s pevným břichem, kteří mají velkou kýlu. „Nemá smysl ji využívat u osob, kde lze okraje bezpečně přiblížit bez napětí. Ani u pacientů s menší kýlou,“ řekl primář Chirurgického oddělení písecké nemocnice David Bunda a dodal: „V píseckém kýlním centru nabízíme různé metody uzavření kýly a pro každého pacienta hledáme tu nejvhodnější.“

Centrum pro řešení kýly je jedním z osmi center písecké nemocnice a je určeno pacientům s kýlou tříselnou, břišní, pupeční, stehenní a v jizvě. „Centrum lze navštívit i bez doporučení lékaře. Stačí se objednat do kýlní poradny na telefonním čísle 382 772 233. Ordinujeme v ní každý pátek od devíti do jedenácti hodin. Pacienta vyšetříme a navrhneme vhodný operační zákrok. Ten se odvíjí od stavu, věku, velikosti kýly a prognózy dalšího pracovního života. Zároveň ho seznámíme se všemi aspekty onemocnění, způsobu operace a také pooperační péče,“ dodal primář Chirurgického oddělení Nemocnice Písek David Bunda.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kýla, nemocnice, písek, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte kýlu? V písecké nemocnici vám poskytnou špičkovou péči  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.