Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík ve Vimperku srazil chodkyni. Hrozí mu až pět let vězení

Až pět let vězení hrozí teprve devatenáctiletému mladíkovi z Prachaticka, který na konci minulého roku srazil na přechodu ve Vimperku ženu. Místo toho, aby přivolal záchranáře a ženě pomohl, ale od nehody ujel.

Devatenáctiletý mladík je obviněný z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Na konci loňského roku měl totiž ve vimperské Sadové ulici srazit na přechodu pro chodce ženu. „Pachatel se nevěnoval plně řízení svého vozu, nesledoval situaci v provozu a v důsledku toho přehlédl chodkyni, která přecházela silnici po vyznačeném přechodu pro chodce,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Ženu museli po pádu ošetřit zdravotníci a byla převezena do prachatické nemocnice. Řidič z místa nehody ujel. Kriminalistům se však podařilo mladíka vypátrat. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let,“ uvedla Uhlířová.

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, Vimperk, Prachaticko, okres Prachatice, věznice

Mladík ve Vimperku srazil chodkyni. Hrozí mu až pět let vězení  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.