Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniorka se ztratila svému muži v kukuřičném poli. Pátrali po ní hasiči, policie i vrtulník

Šťastný konec měla včerejší pátrací akce po ženě, která se ztratila svému muži v kukuřičném poli v obci Čkyně. Po ženě pátrali policisté, psovod, hasiči a vyslán byl také policejní vrtulník. Po několika hodinách se ji naštěstí podařilo najít.

„Včera ve čtvrt na osm večer oznámil na linku 158 starší muž, že se mu na vycházce v katastru obce Čkyně, ztratila manželka, když si společně cestu k lesu krátili přes vzrostlé kukuřičné pole,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Seniorka zřejmě nestačila tempu manžela a ztratila se mu z dohledu i doslechu. Když se mu ji po více jak hodině a půl nepodařilo najít, vrátil se zpět do obce Čkyně, odkud přivolal pomoc.

„Po pohřešované seniorce byla ihned vyhlášena pátrací akce, do které se zapojili vimperští a volynští policisté, dosahový důstojník Územního odboru Prachatice, policejní psovod, Sbor dobrovolných hasičů Čkyně, Hasičský záchranný sbor Vimperk a vyslán na pomoc při pátrání byl také policejní vrtulník,“ popsala Joklová

Před jednadvacátou hodinou se naštěstí podařilo seniorku v pořádku vypátrat. „Žena zabloudila několik kilometrů od Čkyně, než se dostala do obce Svatá Maří, část Štítkov, kde požádala o pomoc,“ řekla mluvčí. Pátrací akci tak mohli policisté odvola se šťastným koncem. Seniorka neutrpěla žádná viditelná zraněné. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, pátrání, Čkyně, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Prachatice, Vimperk

Seniorka se ztratila svému muži v kukuřičném poli. Pátrali po ní hasiči, policie i vrtulník  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.