Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U 37 zdravotníků z prachatické nemocnice se nepotvrdil COVID-19

Testy 37 zdravotníků interního oddělení prachatické nemocnice nepotvrdily koronavirus. Všichni se po několikadenní karanténě mohou vrátit do práce. Pět lékařů a dalších 32 zdravotníků bylo od úterý v karanténě proto, že jedna z hospitalizovaných pacientek byla v kontaktu s člověkem, u něhož se potvrdil koronavirus, a tento fakt tajila. Onemocnění COVID-19 následně testy zjistily i u samotné pacientky.

Skupina 37 zdravotníků kvůli tomu musela v posledních dnech podstoupit sérii několika testů na koronavirus. „Všechny výsledky byly negativní," uvedla mluvčí jihočeských nemocnic Iva Nováková.

V jihočeských nemocnicích se nákaza zatím potvrdila u jednoho lékaře v Táboře a jednoho lékaře v Českém Krumlově. Pozitivní test na koronavirus měla také sestra jindřichohradecká nemocnice, která kvůli tomu uzavřela jednotku intenzivní péče interního oddělení.

Hygienici v Jihočeském kraji zatím evidovali 117 lidí s onemocněním COVID-19. Z nákazy se v regionu zatím uzdravili tři lidé. Ministerstvo zdravotnictví k dnešnímu ránu evidovalo na svém webu 4194 potvrzených případů nákazy v ČR. V pátek jich přibylo 332. Počet lidí vyléčených z nemoci COVID-19 vzrostl od pátečního večera v Česku o dva na 74. Počet zemřelých s nákazou koronavirem se zvýšil o tři na 56.

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, vir, Prachatice, nemocnice, COVID-19, zdravotnický pracovník, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Tábor, Český Krumlov, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U 37 zdravotníků z prachatické nemocnice se nepotvrdil COVID-19  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.