Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý muž na skútru přejel do protisměru. Poškodil dvě auta a hlavou narazil do dveří

Trestní stíhání hrozí muži, který havaroval ve Čkyni na Prachaticku. Muž přejel do protisměru, narazil do auta a poté poškodil ještě jedno zaparkované. Při nehodě pak hlavou poničil dveře jednoho z domů. Test na alkohol ukázal hodnotu přes dvě promile.

Nehoda se stala uplynulý víkend v obci Čkyně na silnici I. třídy číslo 4. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič skútru značky Maxon, který plynule přejel do protisměru, kde se střetl s pravou přední částí protijedoucího osobního vozidla Subaru. Následně pokračoval vlevo mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia a dále při pádu z motocyklu stačil ještě hlavou poškodit skleněnou výplň vchodových dveří u domu,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Orientační dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu přes dvě promile. U druhého řidiče byl výsledek negativní. Při nehodě vznikla škoda na autech i dveřích za více než 15 tisíc korun.

„Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Řidičský průkaz skútristovi policisté na místě zadrželi a nyní mu hrozí trestní řízení ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, pro který již dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení,“ dodala Joklová. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky řidič, Čkyně, jižní čechy, policie, nehoda, skútr, alkohol, auto, okres Prachatice, Subaru, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž na skútru přejel do protisměru. Poškodil dvě auta a hlavou narazil do dveří  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.