Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Místo výhodné investice přišla žena z Prachaticka o více než tři miliony korun

Další případ podvodných investic vyšetřují prachatičtí kriminalisté. Tentokrát se obětí podvodu stala žena, která chtěla investovat do kryptoměny. Naletěla ale zatím neznámému pachateli, který ji připravil o téměř tři a půl milionu korun.

Poškozená žena si měla v únoru letošního roku najít na internetu firmu, prostřednictvím které chtěla investovat do kryptoměny. „Zástupci společnosti umožnila vzdálený přístup do počítače. Důvodem bylo, aby jí pomohl se založením účtu na kryptoměnové burze Binance. Poté ji instruoval k zaslání finanční částky ve výši 250 Euro s tím, že částka jí bude následně zhodnocena," popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

K tomu ale nedošlo. Údajný investiční poradce z ženy naopak vylákal další peníze, které měl převádět na různé kryptoměnové peněženky, kde se měly peníze zhodnocovat. „Z povahy věci a obsahu komunikace vedené mezi poškozenou a zástupcem společnosti bylo zřejmé, že zástupce uvedené společnosti jednal uvedeným způsobem v úmyslu připravit poškozenou o maximální finanční částku pod falešným příslibem investování," uvedla Joklová. Žena nakonec přišla o necelých tři a půl milionu korun.

Dosud neznámý pachatel se podle policie dopustil přečinu podvodu. Po pachateli kriminalisté pátrají.

Policisté opakovaně před podobnými obchodu varují. Vzhledem k tomu, že se nákup virtuálních měn stal velmi dostupným, lidé musí být v podobných případech velmi obezřetní. „Zaznamenáváme hned několik tipů jednání či souvislostí, při kterých pachatelé trestné činnosti s virtuálními měnami manipulují za účelem svého nezákonného obohacení. Kde jsou peníze, operují i podvodníci,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, odvod, policie, kryptoměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo výhodné investice přišla žena z Prachaticka o více než tři miliony korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.