Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ubytovnu na Prachaticku kompletně zničil požár. Škoda je 18 milionů korun

Před pátou hodinou ráno zasahovali jihočeští hasiči u požáru ubytovny na Prachaticku. Uvnitř bylo pět osob, nikdo naštěstí nebyl zraněn. Požár nemovitost úplně zničil, škoda je 18 milionů korun. Příčina vzniku je v šetření.

Požár ubytovny v Houžné na Prachaticku byl hasičům nahlášen deset minut před pátou hodinou ráno. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prachatic a Vimperka a dobrovolné jednotky z pěti obcí s celkem 13 vozy. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

V ubytovně bylo pět osob, které z objektu vyšly sami. Na místě je prohlédli zdravotníci, nikdo nebyl zraněn a bylo pro ně zajištěno náhradní ubytování. Hasiči pro ně zajistili náhradní oblečení.  

„Z hořícího domu hasiči vynesli dvě propanbutanové láhve. Zároveň z okolí odtáhli několik osobních aut a čtyřkolku. Požár zničil ubytovnu v plném rozsahu. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil minutu před sedmou hodinou ranní. Většina jednotek zásah ukončila, na požářišti jsou nyní pouze už jen některé jednotky dobrovolných hasičů,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Škoda na ubytovně je 18 milionů korun. Příčina požáru je v šetření. „Vyšetřovatelé se na požářiště budou ještě vracet v následujících dnech,“ uzavřela Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, požár, hasiči, ubytovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytovnu na Prachaticku kompletně zničil požár. Škoda je 18 milionů korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.