Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Seniorka dvakrát naletěla internetovým podvodníkům. Přišla o více než 200 tisíc korun

Smutný příběh řeší prachatičtí policisté. Obrátila se na ně seniorka, kterou okradl neznámý muž. Podvodník přitom sliboval, že jí pomůže získat zpět peníze, o které přišla v loňském roce. Dvakrát podvedenou ženu tak zloději obrali o více než 200 tisíc korun.

Na osmdesátiletou seniorku se emailem obrátil neznámý muž, který jí nabídl možnost obchodování s kryptoměnou. „Důvěřivá žena mu poskytla své telefonní číslo. Pachatel začal následně s poškozenou komunikovat přes mobilní aplikaci Whatsapp. Poté, co mu seniorka sdělila, že v loňském roce přišla v souvislosti s internetovým podvodem o peníze, ihned se jí nabídl, že jí tyto peníze pomůže dohledat a získat zpět,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

To se mu mělo po nějaké době podařit. Kontaktoval seniorku s tím, že peníze vypátral, a že je nutné, aby zaplatila určitou částku za jejich převod. Následně ji přiměl k tomu, aby si do svého notebooku nainstalovala program, který umožňoval vzdálený přístup, díky kterému jí měl muž pomoct s celou transakcí. „Následně poškozená potvrdila bankovním klíčem celkem tři platby k převodu peněz z jejího účtu,“ uvedla mluvčí.

Žena zpět nezískala ani 150 tisíc, o které přišla v loňském roce, a navíc jí zloděj okradl o dalších minimálně 66 tisíc korun. Policie po pachateli pátrá, je podezřelý ze spáchání přečinu podvodu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, internet, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Prostor pro počítačové odborníky,,Piráty" ve ,vládě'. Vystopovat a potrestat podvodníky !

Čtvrtek, 1. června 2023, 12:11Odpovědět

Seniorka dvakrát naletěla internetovým podvodníkům. Přišla o více než 200 tisíc korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.