Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Muž naletěl historce o hackerovi. Přišel o více než 400 tisíc korun

Historce o napadeném účtu naletěl muž v pátek odpoledne z Prachaticka, kterému zatím neznámý pachatel sebral z účtu více jak 400 tisíc korun. Muž uvěřil sms zprávám, které mu podvodník poslal, a také si nainstaloval aplikaci, která umožnila vzdálený přístup do jeho internetového bankovnictví. Po pachateli policie pátrá.

Jeden z dalších internetových podvodů řeší vimperští policisté od pátečního odpoledne. Tehdy se měl poškozenému muži ozvat falešný bankér, který mu sdělil, že jeho účet napadl hacker a vzal si na něj úvěr. 

„Pro zvýšení důvěryhodnosti mu podvodník ještě zaslal SMS, tvářící se, jako by byla zaslána bankou. V dalších dvou SMS zprávách poškozenému radil, aby si nainstaloval aplikaci pro vzdálený přístup do jeho internetového bankovnictví. To také udělal a podle dalších pokynů falešného bankéře si na sebe vzal takzvanou „předschválenou“ půjčku,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Jakmile mu ale byly peníze připsány na účet, zloděj je díky vzdálenému přístupu začal přeposílat pryč. Poškozený tak během chvíle přišel o více jak 400 tisíc korun. „Po pachateli nyní vimperští policisté pátrají,“ dodala Joklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, peníze, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž naletěl historce o hackerovi. Přišel o více než 400 tisíc korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.