Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po silnici létaly peníze. Poctivý nálezce je sebral a odevzdal na policii

Veliké štěstí měl muž, který v Prachaticích ztratil peněženku s doklady, platební kartou a také vyšší finanční hotovostí. Poctiví nálezci, kteří jeho věci našli, je odevzdali na policii, která muže kontaktovala. Ten ani neměl tušení, že peněženku s cennostmi ztratil.

Jedním z poctivých nálezců byl František Vastl. Ten projížděl v polovině září kruhovým objezdem v Prachaticích, když si při výjezdu všiml, že vzduchem létají bankovky. Zapnul výstražná světla, na místě zastavil a peníze sebral. „Poté jel rovnou na Policii České republiky v Prachaticích, kde nález odevzdal. Až zde zjistil, že se jedná o celkem 6 500 korun,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Chvíli po něm se ozval další nálezce, který poblíž stejného místa nešel pánskou peněženku s osobními doklady a platební kartou. Policie tak mohla ihned kontaktovat majitele a věci mu vrátit. „Pro muže, který cennosti ztratil, bylo velkým překvapením, když mu policisté tuto skutečnost zavolali. O tom, že peněženku u sebe nemá, v tu dobu totiž ještě nevěděl,“ okomentovala mluvčí. Muž podle ní peněženku ztratil poté, co zastavil na čerpací stanici a před odjezdem ji položi na střechu vozu. 

Díky poctvým nálezcům tak získal muž všechny věci zpět. „Vzhledem k tomu, že se policisté s odevzdáváním cenností běžně nesetkávají, rozhodl se ředitel Územního odboru policie Prachatice Pavel Bártík nálezci osobně poděkovat za jeho lidský a příkladný počin předáním děkovného listu a malého prezentu," uzavřela Joklová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, peníze, nálezce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To tam jel ROMSKÝ DOSTAVNÍK A VYTROUSLI TO NEBO CO??

Pátek, 29. září 2023, 14:10Odpovědět

Oldřiška Humpoláková

Můj syn našel 65000.Odmena žádná ač mu bylo 17 let. Pak se můžou divit starší občané že nejsou puberťaci vstřícný..

Čtvrtek, 28. září 2023, 20:40Odpovědět

Po silnici létaly peníze. Poctivý nálezce je sebral a odevzdal na policii  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.