Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kriminalisté dopadli muže, který znásilnil seniorku. Cizinci hrozí deset let ve vězení

Kriminalisté si mohou na své konto připsat úspěch v podobě dopadení cizince, který 14. června znásilnil a okradl seniorku. Kriminalisté navíc zjistili, že cizinec má na svědomí i loupežné přepadení z předchozího dne. Jeho obětí se stal jednapadesátiletý muž. Pachatel je nyní ve vazbě, kde bude čekat na soud.

K loupežnému přepadení se sexuálním motivem došlo v neděli krátce před půlnocí ve Vodňanech. Šestatřicetiletý cizinec přelezl plot, rozbil okno do verandy, kde vykopl uzamčené dveře a vnikl do bytu seniorky. Na tu zaútočil a okradl ji o několik tisíc korun. Seniorce způsobil zranění, které si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici.

Neznámý pachatel měl ve Vodňanech znásilnit a okrást seniorku

Kriminalisté se od nedělního večera zabývají případem krádeže a znásilnění ve Vodňanech. Útočník si z bytu odnesl několik tisíc korun. Seniorka skončila ve strakonické nemocnici.

Kriminalisté zjistili, že muž má na svědomí i loupežné přepadení z předchozího dne. „Hodinu před půlnocí přepadl v ulici Zeyerovy sady ve Vodňanech jednapadesátiletého muže, kterého udeřil zezadu do hlavy a ukradl mu řetízek z nerezové oceli, mobilní telefon, platební kartu, doklady a finanční hotovost,“ popsala tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková

Cizinec do České republiky přicestoval za prací koncem letošního května. Za násilnou trestnou činnost už byl v minulosti odsouzen. Za loupeže spáchané ve Vodňanech skončil v policejní cele. „Policisté podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval,“ dodala mluvčí. Šestatřicetiletému cizinci teď hrozí pobyt za mřížemi až na deset let.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, loupežné přepadení, znásilnění, Vodňany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli muže, který znásilnil seniorku. Cizinci hrozí deset let ve vězení  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.