Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva zloději odnesli ze zlatnictví šperky za 100 tisíc korun. Pátrá po nich policie

Strakoničtí policisté pátrají po dvojici mužů, která ve zlatnictví v obchodním domě Prior ukradla šperky za 100 tisíc korun. Z vitríny podle policie sebrali celé plato se zlatými řetízky. Muže se podařilo zachytit na bezpečnostní kamery.

K incidentu došlo v čtvrtek 24. února deset minut před polednem, kdy přišla dvojice zlodějů do zlatnictví v obchodním domě Prior. „Oba předstírali zájem o koupi zboží. Jeden z dvojice několikrát během nabídky vyřizoval telefonáty. Ve chvíli, kdy se prodavačka ochotně začala věnovat také druhému zákazníkovi – spolupachateli, telefonující pachatel využil chvilkové nepozornosti, vešel za pult, kde z vitríny odcizil plato se zlatými řetízky. Poté z prodejny rychle odešel. Druhý pachatel svého komplice následoval,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková

Poté, co prodavačka zjistila, že ve vitríně chybí zboží, vše oznámila na policii. Dvojici se podařilo zachytit na bezpečnostní kamery. 

První z mužů měl na sobě modrou bundu, na hlavě šedou čepici s bílým nápisem EPIC, tmavou mikinu a kalhoty. Na nohou měl černobílé tenisky. Jeho komplic měl tmavou bundu, tmavé kalhoty a na hlavě zelenou kšiltovku. Na nohou měl bílozelené tenisky. Oba podle policie mluvili plynulou češtinou.

„Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte bezplatnou linku 158. V uvedenou dobu do zlatnictví přišla zákaznice, která by také mohla svoji svědeckou výpovědí pomoci při objasnění krádeže šperků,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, krádež, policie, pátrání, šperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva zloději odnesli ze zlatnictví šperky za 100 tisíc korun. Pátrá po nich policie  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.