Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mladou ženu ve Strakonicích srazil opilý řidič. Nehodu nepřežila

, aktualizováno 24. října 2022, 10:30

Jihočeští záchranáři zasahovali dnes ráno u tragické dopravní nehody, ke které došlo ve Strakonicích. Šlo o střet osobního auta s chodkyní, která i přes rychlou pomoct nehodu nepřežila. Řidič byl podle informací od policie pod vlivem alkoholu.

K nehodě došlo krátce po čtvrt na sedm ráno ve Strakonicích u Síldličtě Mír. Čtyřiapadesátiletý řidič osobního auta Opel Corsa jel od centra směrem a v ulici Katovická srazil na přechodu pro chodce šestatřicetiletou ženu. „K zásahu okamžitě vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékařská posádka rendez-vous. Žena zůstala po střetu s vozidlem ležet na silnici v bezvědomí, došlo u ní k selhání základních životních funkcí," popsala tisková mluvčí Petra Kafková.

Řidička osobního auta, která projížděla kolem, se snažila zraněnou ženu resuscitovat. Na její snahu okamžitě po příjezdu na místo navázali záchranáři. „Ti zajistili pacientce dýchací cesty, napojili ji na umělou plicní ventilaci a podali nezbytné léky,“ popsala Kafková. I přes intenzivní a rychlou péči se mladou ženu nepodařilo zachránit, mnohačetným zraněním, která utrpěla, na místě podlehla.

Policie na místě provedla u řidiče auta dechovou zkoušku, která vyšla pozitivní. „Řidič nadýchal 1,5 promile alkoholu. Policisté prošetřují průběh dopravní nehody a míru zavinění. Pomoci by mohli případní svědci, kteří nehodu viděli. Své svědectví mohou podat na lince 158 nebo na telefonním čísle 735 781 171 (175),“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, Strakonice, automobil, havárie, Opel Corsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladou ženu ve Strakonicích srazil opilý řidič. Nehodu nepřežila  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.