Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladý řidič narazil do stromu. Zdravotníci o jeho život bojovali desítky minut

, aktualizováno 28. prosince 2022, 14:16

Tragická dopravní nehoda se dnes ráno stala na Strakonicku. Mladý řidič automobilu vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Zdravotníci na místo vyslali i vrtulník, zraněním ale muž podlehl. Silnice číslo I/20 poblíž obcí Libějovice a Černěves byla uzavřena zhruba do 10. hodiny. Policisté zjistili, že muž nebyl připoután.

K události došlo dnes ráno. Muž jel po silnici č. I/20 u obcí Libějovice a Černěves na Strakonicku po šesté hodině ranní a podle policie narazil do stromu. Řidič podle vyšetřovatelů nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povaze a stavu komunikace a na namrzlém úseku dostal smyk. Poté ztratil kontrolu nad vozidelm, přejel do protisměru, vyjel vlevo mimo silnici a tam přední částí vozidla narazil do silničního příkopu. Násedně vozidlo narazilo do stromu.

„Policisté dále zjistili, že řidič za jízdy nebyl připoután bezpečnostním pásem. Hmotná škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Komunikace je již zceča průjezdná,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Na místo jely dvě sanitky a vzlétnul také vrtulník. V autě cestoval jeden člověk, po příjezdu zdravotníku byl v bezvědomí a následně došlo k selhání jeho životních funkcí. Poskytli jsme maximální resuscitační péči trvající desítky minut, bohužel osoba i přes naši veškerou snahu na místě svým vážným zraněním podlehla,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Silnice byla uzavřená do dopoledních hodin. „Policisté opět nabádají řidiče k větší opatrnosti. V tomto období je třeba stále počítat s tím, že na některých místech mohou být komunikace zledovatělé a je tedy nutné přizpůsobit rychlost jízdy těmto klimatickým jevům,“ dodala Joklová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, strakonicko, policie, libějovice, česko, jihočeskjý kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič narazil do stromu. Zdravotníci o jeho život bojovali desítky minut  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.