Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý muž na vozíku se na čerpací stanici polil benzínem. Chtěl se zapálit

Na konci týdne zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému na čerpací stanici ve Strakonicích, kam přijel opilý muž na invalidním vozíku, polil se benzínem a chtěl se zapálit. V jeho úmyslu se mu nakonec podařilo zabránit a předat ho do rukou lékařů.

Událost se stala ve čtvrtek odpoledne na čerpací stanici u nádraží ve Strakonicích, kam přijel muž na invalidním vozíku. U tankovací pistole na sebe vylil šest a půl litru benzinu. „Poté se pohyboval v okolí benzinky a v ruce držel zapalovač. Uvedeného jednání si všimli svědci, kteří se rozhodli jednat. Riskovali život, aby opilého muže zastavili před jeho nevyzpytatelnými úmysly. Muže polili vodou a z ruky mu vytrhli zapalovač,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Přivolaní policisté na místě zjistili, že se jedná o pětapadesátiletého muže ze Strakonicka. Provedli u něj dechovou zkoušku, která ukázala více než dvě promile alkoholu. Muž byl následně předán do rukou lékařů. 

Tím ale celý případ nekončí. „Svým jednáním ohrozil minimálně deset lidí, kteří se v tu chvíli okolo pohybovali. Mohl napáchat obrovské škody. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala Nováková. Případem se zabývají strakoničtí kriminalisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, čerpací policie, zapalovač, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž na vozíku se na čerpací stanici polil benzínem. Chtěl se zapálit  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.