Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na nezabezpečeném přejezdu se srazila dodávka s vlakem. Řidič vyvázl s lehkým zraněním

Jen lehkým zraněním řidiče skončila čtvrteční nehoda vlaku a dodávky na Strakonicku. Řidič transporteru vjel na nezabezpečený přejezd v době, kdy se k němu blížil vlak. Nestihl z něj už vycouvat a došlo ke střetu. Ve vlaku cestovalo 13 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn.

Nehoda se stala na nezabezpečeném železničním přejezdu v Písecké ulici ve Strakonicích. Řidič dodávky VW Transporter jel od centra Strakonic a před přejezdem zastavit, jak mu ukládala dopravní značka. „Přední část vozidla ale zasahovala do kolejiště. Když řidič zahlédl přijíždějící vlak od Blatné do Strakonic, snažil se rychle couvnout z kolejiště, což už nestačil a došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Osmašedesátiletý řidič vozidla utrpěl lehké zranění. Ve vlaku cestovalo 13 cestujících, nikdo z nich nebyl podle policie zraněn. „Požití alkoholu bylo na místě u řidiče i strojvedoucího vyloučeno dechovou zkouškou," uzavřela Nováková. Trať musela být kvůli nehodě uzavřena přibližně na tři hodiny.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nezabezpečeném přejezdu se srazila dodávka s vlakem. Řidič vyvázl s lehkým zraněním  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.