Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA: Kdo se ujme veselého sympaťáka Rickyho?

Ricky je jeden z těch pejsků, o kterém po příchodu do útulku víte, že najít mu novou rodinu nebude lehké. Modlíte se tedy alespoň za dobrou povahu. A ta se u Rickyho povedla. Troufáme si říct, že je dokonalá. Pejsek nenese pobyt v útulku dobře, a když nemůže být s lidmi, poměrně často pláče. Najdeme mu rychle nový domov?

Ricky

Ricky má rozhodně hodně kladných stránek. Je to pes zahradní, podle stavu při příjmu, byl na ni zvyklý, opět se tedy hodí na zahradu. Je ale zároveň čistotný, bez problému by si tedy zvykl i na byt a intenzivní gaučing. Ricky není zvyklý být sám, v útulku hodně pláče, když nemůže být s lidmi. Na jejich společnost si zvykl, a proto potřebuje rychle novou rodinu.

Rickyho srst  skvěle akumuluje teplo, a jelikož je to moc přítulný pes, zima vám s ním nikdy nebude. Navíc se díky eleganci a nadčasovosti černé barvy, hodí ke každému vašemu outfitu a můžete si spolu sladit doplňky (motýlky, šátky atd.). Srst nemá tak hrubou, jak se na první pohled zdá. Příjemně se s ním mazlí a kníračí fousy jsme mu pro nevzhlednost ostříhali. Je z něj tedy fešák, od kterého si bez váhání necháte dát pusinku.

Bohužel se (vzhledem k váze) rychle zadýchává. Má krásné zoubky a je mu do sedmi let, tedy vlastně nejlepší léta. A že má nadváhu? Tak to není stav trvalý, s tím se dá snadno něco udělat a v aktivním prostředí kila za léto shodí.

Je to pesan, který si v horku sám vleze do bazénku. Má rád koupání, česání i mydlinkování. I když přišel špinavý jak čuník, už je to čistý kluk a voní po kokosu. Je to pohodář, bohém a kliďas. Nechá si líbit vše, nevyvolává konflikt se psy, rád se mazlí a drbe. Má upřímné a milující oči a dušičku čistou jako bílý list papíru.

Je vhodný na zahradu i do bytu, k hodným lidem, klidně i s hodnými dětmi. Jen se rád tiskne na lidi a menší děti by nápor jeho lásky nemusely ustát. Je to nenáročný, moc hodný a veselý pes. Vypadá to, že nebude mít problém s jinými psy ani zvířaty, ale je třeba to opatrně vyzkoušet a správně je seznámit. Jedna věc je pohoda na procházce a druhá, jak by si zvykli doma, ale Ricky nepůsobí jakkoliv konfliktně.


Chcete zlomit stereotyp, že velký černý pes hledá blbě domov? Tak piště či volejte 773 791 322 a přijeďte se seznámit do táborského útulku.

Autoři | Foto Radek Havlíček

Štítky hledáme páníčka, psí okénko, Tábor, útulek, adopce, pes, domov

HLEDÁME PÁNÍČKA: Kdo se ujme veselého sympaťáka Rickyho?  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.