Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tábor připravuje stavbu víceúčelové sportovní haly. Vyjít by měla na 168 milionů korun

Tábor připravuje stavbu víceúčelové sportovní haly, jejíž odhadovaná cena je 168 milionů korun. Město vypíše na projekt zakázku. Podle starosty Tábora Štěpána Pavlíka až výběrové řízení ukáže, jaká bude skutečná cena stavby. Hala bude stát u atletického stadionu Míru. Město vypíše zakázku v řádu dnů.

„Projekt stavby haly je podle mě vyloženě na řadě. Investovali jsme peníze do rekonstrukce bazénu, další míří na Centrum pro seniory. Tohle by byl třetí větší projekt, který město potřebuje," uvedl starosta Pavlík.

Tábor má v současnosti sportovní halu v Kvapilově ulici. Areál ale už nevyhovuje současným potřebám. Město v minulosti uvažovalo o jeho celkové rekonstrukci. Pokud však investuje do stavby u stadionu Míru, halu v Kvapilově ulici opravovat nebude. „Asi by pak jen dožila, dokud by to dovolil její stav," řekl Pavlík.

U stadionu Míru je další hala, ale starosta připomněl, že je připravená k demolici. Pokud by město nechtělo místo ní postavit novou, stejně by muselo u stadionu vybudovat atletický koridor. „To by stálo také desítky milionů korun. Kromě toho bychom pak ještě museli investovat další nemalou částku do opravy haly v Kvapilově ulici. A v součtu by oba projekty možná byly dražší než stavba nové haly," uvedl starosta.

Autoři | Foto Rudolf Kukačka

Štítky správa, stavby, sport, Tábor, sportovní hala, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor připravuje stavbu víceúčelové sportovní haly. Vyjít by měla na 168 milionů korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.