Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na fotbalovém hřišti v Tučapech našli ruční granát F1

Práci policejních pyrotechniků si vyžádal nález na fotbalovém hřišti v Tučapech na Táborsku. Dělníci tam našli vojenskou munici, která připomínala ruční granát. Na místo se ihned vydali policisté, kteří místo zajistili. Po ohledání bylo potvrzeno, že šlo o ruční granát F1. Ten byl naštěstí delaborován.

Granát našli dělníci při stavební činnosti v prostoru fotbalového hřiště. „K nálezu byla okamžitě vyslána policejní hlídka místně příslušného soběslavského obvodního oddělení, která ve spolupráci se starostou obce prostor zajistila. Souběžně na místo nálezu vyjeli i jihočeští policejní pyrotechnici. Ti v nálezu potvrdili ruční granát F1, který byl naštěstí delaborován,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Předmět odborně zajistili a připravili k bezpečnému převozu a k následné likvidaci. Místo, i jeho širší okolí, bylo následně prohledáno bez dalšího nálezu. Krátce po třetí hodině odpolední policisté zákrok ukončili.

„Opětovně připomínáme, že nález jakéhokoliv předmětu, který by jen připomínal vojenskou munici, je nutné neprodleně ohlásit policii. S předmětem nijak nemanipulujte. Zajistěte prostor proti vstupu dalších osob a v bezpečné vzdálenosti vyčkejte na příjezd policie. Mějte stále na mysli, že i u staré a zrezivělé munice může dojít k její iniciaci a tím ke škodám nejen na majetku, ale i zdraví či životech,“ dodal Doubek.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, granát, fotbalové hřiště, Tučapy, Formule 1, okres Tábor

Na fotbalovém hřišti v Tučapech našli ruční granát F1  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.