Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Tragická nehoda na jihu Čech. Auto se srazilo s motorkou

, aktualizováno 26. června 2023, 14:07

Tragická dopravní nehoda se dnes stala v jihočeském Chýnově. Na příjezdu k obchvatu na silnici I/19 se srazilo osobní auto s motorkou, uvedla policie. Řidič motorky zraněním podlehl. Na místě je potřeba počítat se zdržením. Nejde o zdaleka první vážnou nehodu na chýnovském obchvatu.

Nehoda se stala před devátou hodinou ranní. „Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě. Dle dosavadního šetření jel dvaapadesátiletý řidič osobního vozidla Seat po vedlejší silnici ve směru od Turovce na Chýnov a nedala přednost šestapadesátiletému řidiči motocyklu, který jel po hlavní silnici ve směru od Pelhřimova na Tábor,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Na místě zasahovali také zdravotníci, kteří na místo vyslali vrtulník a dvě sanitky. „Vrtulník byl během letu odvolán, neb zraněný motorkář utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel ještě před příjezdem záchranářů, kteří už mu neměli jak pomoci,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Auto se po nárazu přetočilo přes střechu. Řidiče zdravotníci ošetřili. Utrpěl zranění dolní končetiny a skončil v táborské nemocnici. 

Obchvat Chýnova je častým místem dopravních nehod. Při únorovém střetu dvou aut se sraznilo pět lidí. Další nehoda se tam stala loni v listopadu, také tehdy řidiči utrpěli vážná poranění. 

Od dnešního dopoledne řeší jihočeští policisté dopravní nehodu na obchvatu Chýnova. Po srážce dvou osobních aut se zranilo pět lidí, jeden člověk vážně. Silnice je průjezdná s opatrností.

Loni na konci prosince informovali jihočeští hasiči na svém facebookovém profilu o nehodě, která byla již třináctou. Právě na Facebooku už vznikla také skupina, kde lidé sdílí informace o dopravních nehodách na chýnovském obchvatu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, jihočeský kraj, chýnov, obchvat, motorka, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda na jihu Čech. Auto se srazilo s motorkou  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.