Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Tábor se stále zabývá bezpečností ve městě. Chce zvýšit dohled na nádraží

Soubor bezpečnostních opatření, úprava konkrétních lokalit nebo nové noční stanoviště městské policie. To je jen soubor věcí, kterými se snaží vedení Tábora zlepšit tamější bezpečnostní situaci, která se v minulém roce řešila.

Na podzim loňského roku Tábor zveřejnil soubor opatření, kterými chce zlepšit bezpečnostní situaci v Táboře. Ta se začala ve veřejném prostoru řešit kvůli incidentům, během kterých skupinky dětí obtěžovaly v okolí autobusového nádraží obyvatele města. Jedním z konfliktů bylo dokonce napadení školáka jinými dětmi.

Jedním z konkrétních opatření je například nové „noční stanoviště“ městské policie, které město zřídí na nábřeží Jordánu v objektu Černá perla. „Ta budova patří městu. Bývaly tam školící místnosti, my tam nyní vytvoříme toto stanoviště pro městskou policii. Budou tam tři strážníci, kteří budou na bezpečnostní situaci dohlížet. Přes den tam potom bude edukační centrum, kde budou programy pro školy a seniory, vzdělávat tam bude právě přímo městská policie. To bychom chtěli spustit zhruba od jara," vysvětlil starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Situaci v Táboře město stále řeší. Plánuje upravit okolí nádraží, zvýšilo také dohled policie

Bezpečnost obyvatel, která se v poslední době řeší ve veřejném prostoru v souvislosti s Táborem, by měla být zase o něco větší. Město připravuje soubor opatření, která by měla přispět ke zlepšení celé situace se skupinkami dětí, které napadají...

Dalším krokem je podle Pavlíka také intenzivnější dohled bezpečnostní agentury přímo v budově nádraží. „Vlakové má bezpečnostní agenturu vysoutěženou od Českých drah. V autobusovém to ale provozuje táborská firma KOMET, kde má podíl město, a s nimi jsme v kontaktu ohledně zintenzivnění security služby,“ dodal Pavlík.

Mimo to chce město upravit prostředí Husova parku, kde upraví clonící vegetaci, vymění sodíkové lampy za výraznější LED žárovky veřejného osvětlení. Do budoucna by se měla celá lokalita upravit na základě architektonické soutěže. Intenzivněji by měli na lokalitu dohlížet také strážníci, rozšíří se městský kamerový systém.

Až to situace dovolí, Tábor chce také začít pracovat na vyvracení nepravdivých příběhů, které se ve veřejném prostoru rozšířily. „Do dlouhodobě nevhodné situace se nám bohužel míchají i některé smyšlené příběhy. Je takové zvláštní téma, kterému se chceme věnovat. Teď to bohužel nejde kvůli vyšetřování, ale až budeme moct, tak některé zveřejníme. Myslím, že i to by mohlo pomoct," doplnil ještě Pavlík.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, Tábor, bezpečnost, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Theo Teddy

To zni dobre, uz jsme se domlouvali, ze to budeme prochazet sami a vezmeme to do vlastnich rukou, bezpecnost nasich deti je priorita a nenechame si mesto vzit ci.any ani zpitkosmazky, co se nam tu zacli roztahovat.. jestli se nic nezmeni tak zakrocime.. nebo se necham zamestnat u PCR tabor, prece nemuzete byt tak neschopny.. uz nekolikrat jsem zasahoval na nadrazi nebo v autobuse..popr. pred zemedelkou...udelejte taky neco s tema reprakama co chodi po ulici a v autobuse.. driv nez ja.. oni jsou soucasti party co to tady terorizuje..

Sobota, 27. ledna 2024, 12:01Odpovědět

Tábor se stále zabývá bezpečností ve městě. Chce zvýšit dohled na nádraží  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.