Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dopravní podnik v Budějovicích spustí elektronické označníky

V sobotu 11. prosince se rozsvítí elektronické panely na zastávkách českobudějovické hromadné dopravy. Ty nefungovaly kvůli instalaci nových palubních počítačů do autobusů.

Cestující tak budou mít k dispozici predikci příjezdu jednotlivých spojů. „Jejich výpočet by měl být díky novým systémům ve vozech přesnější a lépe reagovat na dopravní situaci, než tomu bylo před jejich vypnutím,“ vysvětluje ředitel Dopravního podniku města České Budějovice (DPMCB) Slavoj Dolejš.

Od 27. do 28. listopadu prováděl podnik testovací provoz, při kterém pracovníci zjišťovali nejrůznější závady. „Drobné úpravy za základě víkendového testu jsme provedli. Nadále budeme nicméně zastávkový informační systém monitorovat. Pokud se ještě nějaké nesrovnalosti objeví, doladění se již pokusíme vyřešit bez opětovného vypínání systému,“ tvrdí manažer útvaru dopravy DPMCB Radek Filip.

„Pokud cestující budou mít nějaké podněty nebo zaznamenají nesrovnalosti, budeme jim vděčni za zpětnou vazbu na e-mailovou adresu oznacniky@dpmcb.cz,“ dodává Barbora Smudková, mluvčí DPMCB.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky budějovice, dopravní podnik, autobusy, doprava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik v Budějovicích spustí elektronické označníky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.