Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihočeský kraj opraví za 254 milionů most v Týně nad Vltavou

Jihočeský kraj opraví za 254 milionů korun most v Týně nad Vltavou. Most je ve špatném technickém stavu. Stavbu má zajistit jedna firma od projektu přes potřebná povolení až po opravu. Práce musí být hotové do konce roku 2023, protože Ředitelství vodních cest chce v roce 2024 upravit plavební dráhy na Vltavě mezi přehradou Orlík a Hlubokou nad Vltavou.

Zadávací řízení na výběr dodavatele schválili krajští radní. Most, po kterém vede silnice II/105 na trase mezi Českými Budějovicemi a Bechyní, se opraví metodou Design & Build, tedy vyprojektuj a postav. Dodavatel stavbu vyprojektuje, zajistí povolení a opravu udělá. Jak uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS), ušetří se tak čas, peníze a minimalizují požadavky na vícepráce. Stejnou metodou chce kraj opravit i most přes Vltavu v Českém Krumlově na Plešivci.

Na vltavotýnském mostě budou muset dělníci strhnout horní nosnou konstrukci mostu a místo ní dát novou. Spodní konstrukce se proto upraví a zesílí, aby novou horní unesla.

Vznikne i provizorní spojnice přes Vltavu pro auta do 3,5 tuny a pro chodce. „Kraj tím vyšel vstříc městu, neboť vést případné objížďky jinými trasami by bylo obtížné a zdlouhavé,“ uvedl hejtman.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Týn nad Vltavou

Štítky ČR, správa, stavby, most, Jihočeský, Jihočeský kraj, Týn nad Vltavou, Vltava, Ředitelství vodních cest České republiky, Hluboká nad Vltavou, Vodní nádrž Orlík, Martin Kuba, ODS, České Budějovice, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj opraví za 254 milionů most v Týně nad Vltavou  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.