Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hrdějovičtí udělali tečku za halami. Investor může pokračovat v přípravě nového bydlení

V Hrdějovicích nevyroste průmyslová zóna. Rozhodli o tom zastupitelé, kteří zároveň umožnili novému majiteli pozemků pokračovat v přípravě nového projektu. Firma tam plánuje bytové a rodinné domy či komerční prostory.

V Hrdějovicích se budoucnost pozemků naproti obchodnímu domu Makro řeší řadu let. Tento týden zastupitelé udělali tečku za možnosti vybudovat tam průmyslový park, který chystala společnost CTP. Novým majitelem pozemků je firma Hrdějovice development. Ta chce stavět rodinné a bytové domy, občanskou vybavenost či prostory pro podnikání. Zastupitelé proto rozhodli o změně využívání velkého území na plochu smíšenou obytnou, což výstavbu bydlení umožňuje. 

Starostka obce Radka Šulistová (HRDĚ 37361) informovala, že se obec s investorem po veřejném projednání domluvila na regulačním plánu. Dokument má podrobně určit, kde jednotlivé stavby budou, kam musí firma umístit občanskou vybavenost a další podobu území. Dokument je závazný a rozhodovat o něm bude zastupitelstvo. 

Obyvatelé se zapojí do podoby projektu

Na jednání dorazili také zástupci ICP Group. „Naším záměrem je prioritně rezidenční výstavba kombinovaná se službami. Jakou bude mít konkrétní podobu, určí regulační plán,“ uvedl za investora Marek Klaus

To označila starostka za vstřícný krok. „Byly tady obavy ze zastavitelnosti či nárůstu počtu obyvatel. Obec proto navrhla regulační plán, na což investor přistoupil. Veřejnost by z toho neměla být vyloučena,“ sdělila.

Obec se podle ní vydává na novou cestu. „Musíme ale i nadále hlídat vznik občanské vybavenosti, řešení cyklostezek či případný nárůst obyvatel,“ popsala starostka. 

Firma CTP se vzdala pozemků u Budějovic. Nový investor chystá developerský projekt

Dlouholetá snaha společnosti CTP je u konce. Prodala pozemky u Hrdějovic na Českobudějovicku, kde chtěla postavit několik hal. Proti byli zástupci okolních obcí, odpor vyjádřili také náměstek českobudějovického primátora Juraj Thoma (Občané pro...

Zastupitelé ke změně územního plánu neměli příliš dotazů. Zajímalo je například to, jestli bude možné v regulačním plánu určit umístění jednotlivých staveb. To zástupci investora potvrdili. Zároveň řekli, že území nebude problém zajistit z technického hlediska. Investor také už s Dopravním podnikem měta České Budějovice řeší vybudování autobusové zastávky. 

Všech sedm přítomných zastupitelů nakonec jednohlasně schválilo změnu územního plánu. „Je to tečka za halami a otevírá se cesta k rodinnému bydlení,“ shrnula starostka. 

„My teď musíme dotáhnout urbanistickou studii, podle které se připraví regulační plán, aby se území mohlo rozvíjet,“ popsal další postup Klaus. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Hrdějovice, jižní čechy, české budějovice, investor, záměr, projekt, bydlení, pozemek, Makro, CTP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrdějovičtí udělali tečku za halami. Investor může pokračovat v přípravě nového bydlení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.