Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Při požáru ubytovny uteklo z domu 24 lidí. Část objektu se při zásahu zřítila

Škoda za více než pět milionů korun vznikla při požáru ubytovny v Táboře. Dům před příjezdem hasičů opustilo 24 lidí včetně dvou dětí a nikdo se nezranil. Zásah trval několik hodin. Část objektu se kvůli rozsáhlým škodám zřítila.

Dům v táborské Petrohradské ulici začal hořet nad ránem. Svědci událost nahlásili po čtvrté hodině. Oznamovatel popsal, že hoří odpad a plameny přechází na budovu v bezprostřední blízkosti, informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Tábora, kteří zjistili, že hoří ubytovna.

„Z ubytovny se před příjezdem hasičů samoevakuovalo 24 osob. Nikdo z nich nebyl zraněn. Ve spolupráci s vedením města Tábor pro ně bylo zařizováno náhradní ubytování. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje k požáru vyslal evakuační autobus, kterým byli lidé odvezeni,“ uvedla Matějů. 

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Oheň zasáhl střechu domu a na místo musely přijet další jednotky. Nakonec bylo nutné vyhlásit poplach pro dobrovolníky z Chýnova a Plané nad Lužnicí. 

„K požáru se dostavilo celkem sedm cisteren pro dodávku dostatečného množství vody a automobilový žebřík pro případnou evakuaci a především hašení z vnějšku objektu. Velitel zásahu rozhodnul vytvořit kyvadlovou dopravu vody cisternami a zřídit tři bojové úseky – dva ze země, třetí z výškové techniky,“ popsala Matějů.

Hasiči mezitím prohledávali jednotlivé pokoje a mimo jiné vynášeli nábytek, který venku dohašovali. Tuto činnost pak ale bylo nutné přerušit kvůli nestabilní stropní konstrukci. Hasiči proto museli požářiště opustit.

„Konstrukce se následně částečně zřítila. Dohašování, rozebírání zříceného krovu a vyhledávání možných ohnisek stále pokračuje,“ upřesnila mluvčí po deváté hodině ranní. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Škoda je více než pět milionů korun. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Tábor, ubytovna, evakuace, dům, Jihočeský kraj, Hasičský záchranný sbor, Chýnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru ubytovny uteklo z domu 24 lidí. Část objektu se při zásahu zřítila  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.