Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějovice chtějí rozmístit do ulic přes 150 nových kamer

Město České Budějovice chystá rozmíštění více než 150 kamer, které budou monitorovat dění v ulicích. Vedení radnice chce nyní zjistit informace o případných nabídkách ze strany dodavatelů.

O záměru informovalo vedení města. Zakázka se bude vypisovat opětovně, nyní je ale na programu předběžná tržní konzultace, která mu upřesnit případnou cenu zakázky. 

Cílem je osadit celkem 63 kamerových bodu. Na nich bude 43 otočných kamer a 119 fixních. Budou na trakčních a kamerových sloupech, sloupech veřejného osvětlení a světelné signalizace a na domech.

„Součástí zakázky je doplnění optických a radiových sítí, které využívá městská policie i dopravní podnik a doplnění serverovny na městské policii o nové servery, síťové prvky a software, který bude integrován se stávajícím systémem, a také správa a údržba dodaného zařízení. Datové výstupy bude využívat rovněž nové dopravní informační a řídící centrum, které vzniká v areálu dopravního podniku v Horní ulici,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, investice, město, kamera, peníze, videokamera, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Zase nám ubyde soukromí. Ty řeči o tom, že když neprovádím nic špatného, tak mi to nemusí vadit, si dobře pamatuji z dob komunistů.

Středa, 25. května 2022, 08:34Odpovědět

Budějovice chtějí rozmístit do ulic přes 150 nových kamer  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.