Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přístřešek na sídlišti v Budějovicích je v havarijním stavu. Obyvatele udivuje cena za demolici

, aktualizováno 9. června 2022, 14:45

Město České Budějovice nechá odstranit přístřešek u jednoho z domů na sídlišti Šumava. Důvodem je jeho havarijní stav. Práce začnou 15. června a hotovo by mělo být za necelé tři týdny. Bourání vyjde na téměř 750 tisíc korun. Část obyvatel se podivuje nad částkou za demolici.

O bourání přístřešku informovalo město. Konsturkce na domě v Sokolské ulici je v havarijním stavu, a tak je potřeba ji odstranit. Vybraná firma s tím začne 15. června. 

„Hotovo bude do 20 dní. Demolici za 742 tisíc korun provedou pracovníci firmy Precis Building SE,“ uvedla mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

Přístřešek na sídlišti Šumava. 

Část obyvatel se podivuje nad částkou za demolici konstrukce. Pod facebookovým příspěvkem Budějcké Drbny ji komentovala i kandidátka na primátorku a opoziční zastupitelka Dagmar Škodová Parmová (ODS). „Tohle je teda hodně předražená demolice,“ reagovala.

Už dříve došlo na demolici přístřešku na vedlejší budově. Soukromý investor v těchto místech plánoval výstavbu nového bydlení a komerčních prostor. 

„Podle naší dohody s investorem budoucí novostavby, která nahradí stávající zastaralý objekt, vznikne na místě nový krytý chodník jako součást bytového domu. V přízemí zůstane prodejna potravin, v patře nad ní se počítá s umístěním provozoven služeb a dole s podzemním parkovištěm,“ řekl v roce 2020, kdy se přístřešek demoloval, náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Na Vltavě opravují chodník

Další stavební práce začaly na nedelekém sídlišti Vltava. Tam už firma opravuje chodník podél slepého výběžku ulice Františka Ondříčka u bytových domů č. 18, 20 a 28. 

„Práce v těchto dnech začaly. Celková délka chodníků je 265 metrů. Nový kryt bude z asfaltového betonu, dojde i ke zpevnění místa ze zámkové dlažby pod kontejnery na tříděný odpad. Za opravu město zaplatí přes dva miliony korun,“ sdělil v tiskové zprávě Moravec.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, sídliště, Šumava, přístřešek, demolice, Ivo Moravec, ODS, Vltava, František Ondříček, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přístřešek na sídlišti v Budějovicích je v havarijním stavu. Obyvatele udivuje cena za demolici  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.