Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Umělci mohou sprejovat na zeď u fotbalového stadionu v Českých Budějovicích

Nový prostor pro street art vznikl nedaleko centra Českých Budějovic. Legální plochu mohou umělci využívat mezi stadionem českobudějovického Dynama a stezkou podél řeky Vltavy. Plocha je prozatím k dispozici na jeden rok.

O novince informovalo město. Důvodů pro vytvoření legální plochy je podle zástupců radnice více. Hlavním smyslem je ale vytvořit kreativní prostor pro umělce. Ti se tam mohou potkávat a dostat svá díla do veřejného prostoru. Mluvčí města Jitka Brůha Welzlová zároveň uvedla, že může vytvoření legálního prostoru sloužit i jako prevence vandalismu na veřejných i soukromých objektech.

Budějovice chtějí bojovat proti vizuálnímu smogu. Podnikatelé se mohou inspirovat novým manuálem

Město České Budějovice chce z ulic v centru a okolí odstranit nevzhlednou reklamu. Vznikl proto manuál, který podnikatelům ukazuje ideální příklady toho, jak pracovat s veřejným prostorem. Pracovala na něm široká skupina lidí včetně architektů a...

U vzniku nové plochy bylo město a jeho příspěvková organizace Sportovní zařízení a spolek Mycelium. „Navazujeme tak na myšlenku koncepční práce se street art, kterou obsahuje zpracovaný manuál. Jeho autorkou je Lucie Mačí. Plocha je prozatím k dispozici jeden rok, ale pokud se provoz osvědčí, tak se nebráníme prodloužení,“ sdělil v tiskové zprávě náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Místo mohou umělci využívat zatím na jeden rok. Zájemci zeď poprvé ozdobili při graffiti jamu a workshopu Budějovického Majálesu.

Ohodnoť článek

Foto Marek Příhoda

Štítky České Budějovice, legal, sprejování, zeď, street art, umění, Vltava, Ivo Moravec, fotbalový stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umělci mohou sprejovat na zeď u fotbalového stadionu v Českých Budějovicích  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.