Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž našel nedaleko nádraží nevybuchlé dělostřelecké granáty

Dva nevybuchlé dělostřelecké protipancéřové granáty musel včera likvidovat pyrotechnik na Jindřichohradecku. Muž je našel díky detektoru kovů v lese mezi vlakovým nádražím v obci Majdalena a obcí Cep. Munice je z období druhé světové války. Podobný případ řešili policisté koncem června v obci Polště.

Nález oznámil muž včera na lince 158. Díky detektoru kovů objevil munici v lese mezi vlakovým nádražím Majdalena a obcí Cep.

Na místo proto vyrazili policisté ze Suchdola nad Lužnicí, kteří místo zajistili. Společně pak počkali na příjezd pyrotechnika z Českých Budějovic, který munici prozkoumal. 

„Na místě určil, že se jedná o dva nevybuchlé dělostřelecké protipancéřové granáty 8,8 cm - Gr. 39 – Pzgr, které na místě z bezpečnostních důvodů zlikvidoval,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Podobnou událost řešili policisté koncem června, když vyjížděli do obce Polště na Jindřichoradecku. „Majitel domu nalezl v půdním prostoru pod hromadou staré slámy vypálený šrapnelový granát model 1915 do tažného kanonu o průměru 7,5 cm,“ popsala tehdy mluvčí. Na místo přijeli pyrotechnici, kteří materiál zabavili a odvezli k likvidaci. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, muž, granát, detektor, kov, munice, druhá světová válka, Polště, okres Jindřichův Hradec, České Budějovice, Suchdol nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel nedaleko nádraží nevybuchlé dělostřelecké granáty  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.