Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zemřel legendární volejbalový trenér Zdeněk Pommer starší. Poslední titul získal s Jihostrojem

Ve věku 76 let zemřel bývalý volejbalový trenér Zdeněk Pommer starší. S jedenácti mistrovskými tituly je nejúspěšnějším trenérem české nejvyšší soutěže, přičemž ten poslední získal s českobudějovickým Jihostrojem.

O úmrtí významné postavy českého volejbalu informoval Český volejbalový svaz na svém webu.

Českobudějovický Jihostroj jménem všech příznivců klubu vyjádřil upřímnou soustrast celé rodině. Zdeněk Pommer byl jako aktivní volejbalista nahrávač. V 70. letech se pustil do trenérské kariéry. Vedl Rudou hvězdu Praha, která se později přejmenovala na Olymp Praha. Trénoval tam 14 let a v letech 1982 až 1992 získal celkem sedm domácích titulů.

Na počátku 90. let vedl také reprezentační výběr tehdejšího Československa. Z Prahy zamířil do Ústí nad Labem, kde také získal titul, a následovalo další úspěšné působení v Liberci ozdobené dvěma tituly.

Svůj poslední oslavil Zdeněk Pommer na jihu Čech před 20 lety. Jihostroj vedl celkem pět sezon. Během nich posbíral jednu slatou medaili v roce 2002, po kterých následovaly dvě bronzové v letech 2003 a 2005. S týmem navíc dvakrát vyhrál Český pohár. 

„Celkem v nejvyšší tuzemské mužské volejbalové soutěži strávil na lavičce 30 sezon. Jeho rukama prošla řada elitních českých volejbalistů jako Milan Hadrava, Martin Kop, Jiří Novák, Jakub Novotný, Milan Fortuník nebo Michal Nekola. Díky svým úspěchům se stal Pommer členem Síně slávy českého volejbalu,“ připomněl českobudějovický klub na svém webu.

Poslední rozloučení s úspěšným koučem přezdívaným Pompe se uskuteční 16. listopadu od 11 hodin ve strašnickém krematoriu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, volejbal, jihostroj, zdeněk pommer, trenér, VK Jihostroj České Budějovice, soutěž, Praha, PVK Olymp Praha, Český volejbalový svaz, Československo, Jakub Novotný, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel legendární volejbalový trenér Zdeněk Pommer starší. Poslední titul získal s Jihostrojem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.