Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dostanete uniformu a budete chodit. Strážníci lákají zaměstnance pošty

Příležitosti, jak získat nové posily, se chopili českobudějovičtí strážníci. Ti zveřejnili inzerát, ve kterém lákají bývalé zaměstnance České pošty. Práce je podle městské policie podobná mimo jiné díky uniformám, jízdě na kole či komunikaci s občany.

Česká pošta se v Českých Budějovicích chystá zrušit celkem 5 poboček. Městská policie České Budějovice pobočky neruší. Naopak – stále přibírá nové strážníky, informovala v tiskové zprávě mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

V inzerátu strážníci vyjmenovali některé důvody, proč je jejich práce podobné té pro Českou poštu. Případní zájemci dostanou znovu uniformu, je potřeba, aby znali město, po kterém se pohybují, a zároveň budou chodit či jezdit na kole. 

„Brašny. Také je máme, ale mnohem lehčí, než jsou poštovní brašny plné novin a dopisů. Máme v nich jen to, co právě potřebujeme ke své práci. Přepážky. Ty máme také. Na Přestupkovém oddělení určeném ke komunikaci s občany. Schránka. Také nám chodí pošta. Občané do ní občas ukládají i nalezené doklady či jiné drobné nálezy,“ zmiňují strážníci další důvody. 

Zatímco v roce 2017 bylo v Českých Budějovicích 102 strážníků, loni jich město zaměstnávalo 117. Většina z nich, celkem 42, je ve věku od 41 do 50 let. Vyplývá to z výroční zprávy za loňský rok. 

„V roce 2022 bylo přijato celkem sedm zaměstnanců, z toho čtyři na pozici strážníka obecní policie, dva civilní zaměstnanci a jeden asistent prevence kriminality. Pracovní poměr v tomto roce ukončilo 11 zaměstnanců, z toho devět na pozici strážníka obecní policie, jeden civilní pracovník a jeden asistent prevence kriminality,“ stojí v dokumentu. 

Nyní město postrádá 15 strážníků. „To číslo se samozřejmě mění v čase. Teď se nám podařilo získat dvě nové posily z Ústí nad Labem. Snažíme se oslovovat také bývalé policisty, vojáky a obecně ty "uniformované" profese,“ řekl Budějcké Drbně náměstek primátorky Lubomír Bureš (ODS).

Loni v prosinci se nové vedení města dohodlo s koordinátorem českobudějovické městské policie Vilémem Vávrou na ukončení jeho pracovního poměru. „Dívám se na činnost městské policie jiným, odlišným pohledem. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud někdo řídí tak důležitý celek po delší dobu, může se stát, že mu zajeté koleje brání v dalším rozvoji. Pak je logicky na řadě změna ve vedení,“ uvedl tehdy v tiskové zprávě Bureš. 

Nově povědě městskou policii ředitel. Jeho jméno se obyvatelé města dozvědí v nadcházejících dnech či týdnech. Výběrové řízení je téměř u konce a vybraného kandidáta čekají poslední testy. Zástupci města chtějí, aby bylo fungování městské policie efektivnější a reagovalo na potřeby obyvatel, podnikatelů i návštěvníků.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky české budějovice, městská policie, strážníci, pošta, zaměstnanci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dostanete uniformu a budete chodit. Strážníci lákají zaměstnance pošty  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.