Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Investor staví u největšího sídliště v Českých Budějovicích přes 200 bytů

Obyvatelé Českých Budějovic si v posledních týdnech všimli velké jámy, která vznikla mezi sídlišti Máj a Vltava. Investor Budějcké Drbně potvrdil, že v místech u oblíbeného parku vznikne přes 200 nových bytů. Pozemky v této lokalitě patří skupině JTH teplického podnikatele Jaroslava Třešňáka.

Na jámu, která se objevila u propojky mezi dvěma sídlišti, upozornili na sociálních sítích obyvatelé Českých Budějovic. Zajímalo je, co vznikne poblíž oblibeného parku 4 Dvory.

Budějcká Drbna zjistila, že pozemky patří společnosti JTH Apartments České Budějovice, jejímž jednatelem je teplický podnikatel Jaroslav Třešňák. Ten má v lokalitě více pozemků, některé v minulosti směňoval s městem, které díky tomu mohlo pokračovat v přípravě oblíbeného parku. 

Redakce se proto obrátila na skupinu JTH, které mimochodem patří také rozlehlé území na druhé straně propojky ve směru na Vrbenské rybníky. Jde o pozemek o rozloze téměř 134 tisíc metrů čtverečních. 

Území, kde se dnes staví, se rozkládá na ploše téměř osmi tisíc metrů čtverečních. „Na pozemcích Skupiny JTH v lokalitě Čtyři Dvory byla dokončena stavební jáma bytového projektu,“ potvrdila Budějcké Drbně Radka Metz ze skupiny JTH.

Vizualizace plánované výstavby. Zdroj: JTH Group

I přestože se místo nachází mezi sídlišti, je v lokalitě hodně zeleně i prostor pro odpočinek či sport. Nedaleko se nachází oblíbené Vrbenské rybníky, kam místní chodí na procházky. 

„Celkem 211 nových bytů ve dvou bytových domech o šesti nadzemních podlažích nacházejících se u Parku Čtyři Dvory, sportovního hřiště a zimního stadionu nabídne moderní, funkční bydlení s osobitým charakterem vhodné jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi,“ popsala Metz.

Ve větším domě má být 196 bytů, většina z nich bude o velikosti 1+kk a 2+kk. Kromě toho projekt počítá se čtyřmi byty kategorie 3+kk a 16 byty kategorie 4+kk. V nižších patrech bude společný prostor.

„V menším objektu je navrženo 15 bytových jednotek. V každém podlaží jsou dvě bytové jednotky kategorie 3+kk a jedna bytová jednotka kategorie 1+kk. 1. NP a 1. PP je rovněž řešené jako společný prostor (krytá parkovací stání, podzemní parkovací místa, sklepní kóje, kolárna, technická místnost). Všechny byty budou mít balkon,“ popsala Metz.

Firma potvrdila, že nyní pokračuje výběrové řízení na subdodavatelé stavby. Do konce května by měl být hotový web, který celý projekt představí, a zároveň se spustí prodej.

Hned vedle ve směru do centra chystá další nové byty Město České Budějovice. „České Budějovice jsou městem, kde se dobře žije – aby se tu však dobře žilo i nadále, musí město nabízet dostatek příležitostí k bydlení. Proto se rozhodlo zvětšit svůj bytový fond a rozšířit tak nabídku nájemního bydlení. Nový blok bytových domů ve Čtyřech Dvorech,“ stojí na webu města. Podle něj patří období od roku 2021 do 2024 projektové přípravě.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky české budějovice, jihočeský kraj, investor, developer, byty, bytový dům, investice, bydlení, máj, sídliště, čtyři dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investor staví u největšího sídliště v Českých Budějovicích přes 200 bytů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.