Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Českobudějovický strážník dostal za udeření ženy od soudu pokutu 60 tisíc

Bývalému českobudějovickému strážníkovi, který předloni v říjnu při zákroku proti opilému páru udeřil do obličeje ženu, uložil soud pokutu 60 tisíc korun. Musí také uhradit zdravotní pojišťovně náklady 3 500 korun a tři roky nesmí vykonávat podobné povolání.

Rozsudek je nepravomocný, uvedl server iDNES.cz. Muž již u městské policie nepracuje, byl propuštěn.

Strážník ženu udeřil v centru města na Senovážném náměstí, když nereagovala na jeho výzvy, aby prokázala totožnost. Jejího známého poté na zemi kopal do hlavy. „U zkušeného strážníka to bylo selhání, exces. Jako nepřiměřený proti celkem nebránícím se zadržovaným ohodnotil zásah po jeho zhlédnutí i znalec z oboru kriminalistiky,“ uvedl soudce Radek Martínek. Trest je podle něj výchovný, preventivní a zároveň mírný vzhledem k bezúhonnosti obžalovaného muže.

Na incident upozornila již dříve MF DNES, která získala od očitého svědka z události videozáznam. Podle něj se případ odehrál pozdě večer. Muž a žena se hádali, podle webu byli opilí. Muž přebíhal mezi auty, čehož si všimli nedaleko stojící strážníci. Jeden z nich chtěl po ženě průkaz totožnosti. Žena se ho následně zeptala, proč by mu jej měla ukazovat, ale nijak městského policistu nenapadala. Strážník na to reagoval ranou pěstí do jejího obličeje. Z druhé strany pak přiběhl ženin přítel, který jí chtěl pomoct. Dva strážníci ho svalili na zem, jeden ze strážníků do něj kopal.

Muž se u soudu bránil tím, že ženu a muže zadržoval jako výtržníky a svědky dopravní nehody. Tvrdil, že nikoho neudeřil ani nekopl. Podle soudce ho ale usvědčily právě videozáznamy svědků a policistů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, policie, správa, kriminalita, soud, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovický strážník dostal za udeření ženy od soudu pokutu 60 tisíc  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.