Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

České Budějovice si zatím chtějí ponechat kulturní dům Vltava

České Budějovice si zatím chtějí nechat kulturní dům Vltava, jehož prodej město v minulosti zvažovalo. Radnice chce objekt částečně modernizovat, v létě například chystá výměnu oken. Řekla to primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Po rekonstrukci náměstí bude na sídlišti Vltava chladněji

Už 10. května začne rekonstrukce náměstí na českobudějovickém sídlišti Vltava. Město veřejný prostor proměňuje mimo jiné kvůli vysokým teplotám. Pomoci mají například nový povrch a větší počet zeleně.

Kulturní dům stojí na sídlišti Vltava a vznikl souběžně s výstavbou panelových domů v 70. letech minulého století. Historicky patřil vedle Metropolu a Slavie ke třem hlavním kulturním domům ve městě. Předchozí vedení českobudějovické radnice zvažovala jeho prodej, v roce 2010 dokonce městská rada schválila tento záměr. Za kulturní dům požadovala 35 milionů korun, nakonec ho ale neprodala.

„My jsme zatím koupi od nějakého privátního investora nechtěli,“ uvedla Škodová Parmová. Objekt je podle ní pro město aktuálně výhodný i kvůli tomu, že České Budějovice kandidují na Evropské hlavní město kultury. Pokud České Budějovice uspějí, potom by se podle primátorky Vltava mohla stát důležitou součástí.

„Pak samozřejmě těch prostorů, ve kterých se může odehrávat nějaký menší event, nemáme mnoho. A vlastnictví kulturního domu Vltava nám ten prostor dává,“ řekla.

Kulturní dům Vltava město neprodá. Bude řešit jeho budoucí využití

Kulturní dům Vltava město neprodá. Na svém posledním jednání to schválili českobudějovičtí zastupitelé. Nemovitost na jednom z největších sídlišť v krajském městě, která slouží například ke kulturním účelům, tak zůstane i přes opakované žádosti o...

Mezinárodní porota loni v říjnu vybrala Broumov společně s Českými Budějovicemi do finále soutěže o titul Evropské hlavní město kultury 2028. Rozhodnutí padne v červnu. Titul Evropské hlavní město kultury každoročně propůjčuje Evropská unie, pro města je to příležitost představit Evropě svůj kulturní život a jeho rozvoj. Pro každý rok jsou vybrané dva členské státy, v roce 2028 to bude Česká republika a Francie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, správa, kultura, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice si zatím chtějí ponechat kulturní dům Vltava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.