Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opraví vytíženou silnici. Práce na Strakonické potrvají přes měsíc

V pondělí 10. července začne v Českých Budějovicích oprava jedné z nejvytíženějších silnic ve městě. Opravu Strakonické rozložil Jihočeský kraj do čtyř etap. Práce se dotknou více než 300 metrů dlouhého úseku.

Na Strakonické platí zákaz otáčení, řidiči ho ale nerespektují

Už zhruba dva týdny platí zákaz otáčení na Strakonické v Českých Budějovicích. Část obyvatel rozhodnutí odboru dopravy a silničního hospodářství nechápe. Nově se musí auta otáčet na nedalekém kruhovém objezdu. Tam se přitom loni stalo více nehod...

Investorem akce je Jihočeský kraj, který o rekonstrukci informoval v tiskové zprávě. Práce potrvají od 10. července do 20. srpna. Opraví se úsek od kruhového objezdu na Husově třídě po sjezdy na silnice I. třídy I/20 a I/3 ve směru na Písek, respektive na Český Krumlov.

Na konci investice budou na silnici rozšířené autobusové zálivy a kromě jiného dostane stávající přechod pro chodce osvětlení. 

„Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejvytíženějších komunikací ve městě, budou stavební práce rozděleny do 4 etap tak, aby byla zajištěna dopravní obslužnost území alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru jízdy,“ uvedl David Hocke z kanceláře jihočeského hejtmana.

Město České Budějovice je spoluinvestorem akce v úseku od odbočky do ulice Jaromíra Boreckého po křižovatku s ulicí Františka Ondříčka.

„Součástí je také prodloužení nástupiště a nasvětlení původního přechodu pro chodce. Město se bude na této investici podílet částkou 1,5 milionu korun bez DPH, ze které bude financována oprava části komunikace v ulici Jaromíra Boreckého spočívající pouze v nové obrusné vrstvě v délce asi 30 metrů, chodník a rozšíření nástupiště na autobusové zastávce, přisvětlení a osazení nových světelných signálů u přechodu,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Jitka Brůha Welzlová.

Oprava Strakonické 
1. etapa (10. 7.- 6. 8.): Práce v pravých jízdních pruzích, na autobusových zastávkách a okolí. Již bude přesunuta autobusová zastávka a budou vybudovány provizorní chodníky.
2. etapa (31. 7. - 6. 8.): Stavební práce v pravých jízdních pruzích, stále na zastávkách a u napojení na silnice I/3 a I/20
3. etapa (7. 8. - 13. 8.): Stavební práce přesunou před okružní křižovatku a budou probíhat v pravém jízdním pruhu, rozšířené autobusové zastávky již budou v provozu
4. etapa (14. 8. - 20. 8.): Stavební práce přesunou před okružní křižovatku a budou probíhat v levém jízdním pruhu, rozšířené autobusové zastávky již budou v provozu.
Zdroj: Jihočeský kraj

 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky české budějovice, rekonstrukce, strakonická, silnice, oprava, investice, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opraví vytíženou silnici. Práce na Strakonické potrvají přes měsíc  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.