Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další požáry automobilů v Českých Budějovicích. Nad ránem hořela dvě auta

Dvě auta hořela ve středu ráno v Českých Budějovicích. Hasiči zasahovali během přibližně 30 minut v ulicích, které jsou od sebe vzdálené přibližně dva kilometry. Okolnosti jsou předmětem vyšetřování. Oheň způsobil škody za desítky tisíc korun. Nejde o jediný případ v této lokalitě. V červnu hořelo auto nedaleko od místa jednoho z posledních požáru.

O požárech automobilů informovali Budějckou Drbnu čtenáři. Mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý redakci potvrdil, že jednotky zasahovaly u dvou požárů automobilů.

„Zhruba ve 4:30 hořela Toyota Corolla v Neplachově ulici. Škoda je předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun,“ sdělil Malý.

O přibližně půl hodiny později vyjížděli hasiči k dalšímu požáru. Tentokrát hořel automobil v ulici Roberta Bosche, která je přibližně dva kilometry od místa prvního požáru. 

„Ve druhém případě jsme zasahovali u požáru vozu Fiat Punto,“ potvrdil Vratislav Malý. Škoda je předbězně odhadnuta na 10 tisíc korun. 

Příčiny obou požárů jsou předmětem vyšetřování. To Budějcké Drbně potvrdil také policejní mluvčí Jiří Matzner. V tuto chvíli proto ani nelze potvrdit, zda události ze středečního rána souvisí s několika požáry automobilů, ke kterým došlo v Českých Budějovicích v uplynulých týdnech a měsících. 

Úřadoval na Pražském sídlišti znovu žhář? Policie řeší další zapálené auto

Zhruba dva měsíce byl klid. O uplynulém víkendu však hasiči znovu zasahovali u hořícího osobního automobilu na Pražském sídlišti. Vůz měl zapálit neznámý pachatel. Mohlo by se jednat o stejného člověka, který má na svědomí už několik dalších...

Koncem června zhruba po dvou měsících od posledního případu hořelo další auto na Pražském sídlišti. Vůz měl zapálit neznámý pachatel.

Českobudějovičtí policisté řešili v této lokalitě během několika měsíců více podobných událostí. Místo jednoho z posledních požárů je nedaleko od toho, kde hasiči zasahovali v červnu. Případní svědci se mohou obrátit na policejní služebnu či linku 158.


Obě místa jsou od sebe vzdálená přibližně dva kilometry.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čtenář Drbny

Štítky české budějovice, požár, auto, automobil, oheň, hasiči, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další požáry automobilů v Českých Budějovicích. Nad ránem hořela dvě auta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.