Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Začátek týdne na jihu Čech? Vysoké teploty i bouřky

Teploty dosáhnou až 34 stupňů Celsia, objevit se ale mohou také bouřky. Taková je předpověď počasí pro začátek nového týdne v Jihočeském kraji. Vysoké teploty čekají meteorologové i v úterý a ve středu.

V pondělí bude v kraji polojasno až oblačno. Od západu se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. „Později večer, opět od západu, ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 31 až 34 stupňů Celsia, na horách 25 až 28 stupňů Celsia,“ uvedla v předpovědi pro pondělí Eva Plášilová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Zítra nás bude od Z přecházet studená fronta, se kterou budou nejspíš souviset místní bouřky,“ uvedl ČHMÚ na svém twitterovém účtu.

Meteorologové vyhlásili výstrahu před vysokými teplotami i na pondělí. Lidem hrozí přehřátí či dehydratace. Měli by proto dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů. Doporučuje se také omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách.

Kvůli suchému a teplému počasí platí v celém Česku až do odvolání zároveň výstraha před rizikem vzniku požárů

Sobota plná požárů. Hořely seníky, pole, kombajn i auta

Jihočeští hasiči mají poslední dny plné ruce práce. Zasahovali celkem u více než třech desítek požárů napříč celým krajem. Oheň zachvátil nejčastěji seníky a pole, na Písecku ale včera shořel také karavan a dva automobily. Na dnešek i následující...

V úterý budou teploty podobné jako v pondělí. Večer se místy objeví přeháňky nebo bouřky. K mírnému ochlazení by mohlo dojít ve středu. 

„Bude oblačno až zataženo. Místy občasný déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 stupňů Celsia,“ popsala Plášilová. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky čhmú, jihočeský kraj, počasí, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek týdne na jihu Čech? Vysoké teploty i bouřky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.