Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bývalý kouč Motoru Václav Prospal bude trénovat v nižší zámořské soutěži

Osmačtyřicetiletý Václav Prospal vyhlíží novou výzvu. Bývalý český reprezentant, mistr světa z roku 2000 a extrenér českobudějovického Motoru bude působit jako jeden z asistentů hlavního kouče Rochesteru. To je farmářský tým Buffala.

Buffalo o tom informovalo na svém twitterovém účtu. „Prospal se zapojí do organizace po třech sezonách, které strávil jako hlavní trenér HC České Budějovice,“ uvedl klub.

Prospal byl v letech 2016 až 2018 asistent Josefa Jandače u reprezentačního týmu. Následně vedl tři sezony České Budějovice, ta poslední znamenala působení v nejvyšší soutěži. Nyní bude v Rochersteru spolupracovat s hlavním trenérem Sethem Appertem v nižší zámořské soutěži AHL. Druhým asistentem bude Nathan Paetsch.

Jsem nadšený, že mohu Vinnyho (Václav Prospal, pozn. redakce) přivítat v našem trenérském štábu," uvedl pro klubový web hlavní kouč Seth Appert.

Prospal se na farmě může potkat se dvěma krajany. Jsou to Jiří Kulich a Lukáš Rousek. Oba se ale pokusí získat si pozici v prestižní NHL.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Motor České Budějovice

Štítky české budějovice, václav prospal, hokej, buffalo, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý kouč Motoru Václav Prospal bude trénovat v nižší zámořské soutěži  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.