Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Obviněný měl zabít známou. Při útěku před policisty zapaloval lesy a vykrádal chaty

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy ženy v Dolním Dvořišti devětatřicetiletého muže. Při útěku před policisty se obviněný dopustil také dalších trestných činů. Nakonec se ho podařilo při rozsáhlé pátrací akci zadržet.

Čtyřiačtyřicetiletá žena zemřela v penzionu v Dolním Dvořišti, kde ji nalezl její známý. 

„Kriminalisté od počátku na případu velmi intenzivně pracovali, zajistili řadu stop a také získali cenná svědectví. V úterý přijali policisté oznámení o spáchání majetkové trestné činnosti a žhářství nedaleko místa činu. Kriminalisté následně nevyloučili možnou spojitost těchto případů s násilným trestným činem v Dolním Dvořišti. Zároveň potřebovali získat svědectví důležitého svědka,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Začala rozsáhlá pátrací akce, kterou pocítili obyvatelé Kaplice a okolních obcí. Kolem jejich domů projížděla policejní auta, lokalitu pročesávala také zásahová jednotka. Do akce se zapojilo více než 40 lidí včetně psovodů, kriminalistů či policistů letecké služby.

Ve středu se podařilo vypátrat důležitého svědka, kterého kriminalisté chtěli vyslechnout. Podle informací Budějcké Drbny se muž nacházel v okolí obce Netřebice, kde pravděpodobně hledal úkryt. Netřebice se nachází zhruba 16 kilometrů od Dolního Dvořiště.

Jihočeští kriminalisté ve středu odpoledne našli důležitého svědka. Hledali ho v souvislosti s násilným trestným činem v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Zemřela při něm žena, kterou nalezl její známý. Na Kaplicku včera policisté hledali...

Následně zjistili, že má skutek na svědomí právě devětřicetiletý muž. „Jak se vyšetřováním prokázalo, měl tento muž skutečně na svědomí rovněž vloupání do třech rekreačních objektů a také založení dvou požárů v lese na Českokrumlovsku. Hypotézy kriminalistů, kdy spojovali tyto skutky s násilným trestným činem, tak byly naprosto správné. Ve čtvrtek pachatele obvinili ze spáchání zločinu vraždy, kterou spáchal s úmyslem získat pro sebe nebo jiného majetkový prospěch,“ popsala Schwarzová.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody ve výši 15 až 20 let nebo výjimečný trest. Dnes kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Podle informací Budějcké Drbny je muž recidivistou, který už v minulosti byl trestán. 

Jihočeští policisté vyšetřují od pondělního večera incident, ke kterému mělo dojít v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Podle prvotních informací policie mluvila o podezřelém úmrtí. Dnes upřesnila, že případ vyšetřuje jako násilný trestný čin....

„Kriminalisté na případu nadále intenzivně pracují a žádají o spolupráci širokou veřejnost, konkrétně osoby, které se pohybují v okolí obcí Dolní Dvořiště, Rybník, Trojany, Bujanov, Kaplice, Nažidla, Všemyslice a dále směrem na Kaplici. Může se jednat o místí obyvatele, chataře, houbaře či turisty, kteří by při svých cestách mohli nalézt pro kriminalisty důležité předměty - konkrétně se jedná o mobilní telefon, pánské oblečení, dámskou peněženku a klíče,“ vyjmenovala Schwarzová. 

Pokud by někdo tyto věci našel, měl by zavolat na linku 158. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, dolní dvořiště, českokrumlovsko, penzion, obvinění, krimi, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obviněný měl zabít známou. Při útěku před policisty zapaloval lesy a vykrádal chaty  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.