Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silničáři mají na zimní sezonu v Českých Budějovicích 1 300 tun soli

Silničáři mají letos na zimní údržbu v Českých Budějovicích připraveno 1300 tun soli, 300 tun štěrku a 300 tun písku. Připravují intenzivnější údržbu frekventovaných zastávek městské hromadné dopravy. ČTK to řekla Kristina Jakubcová, mluvčí společnosti FCC, která údržbu obstarává.

Do plánu zimní údržby na období 2023 až 2024 jsme promítli zkušenosti z předchozích let, na jejichž základě jsme optimalizovali jednotlivé trasy včetně jejich úprav. Naše firma také svolala jednání s operačním dispečinkem městské policie a dopravním informačním a řídicím centrem. Diskutovali jsme o rozšíření spolupráce a zejména o využití všech možností," uvedl ředitel FCC České Budějovice Roman Braný.

Silničáři například plánují aktualizaci kamer městské policie. Pomocí nich chtějí sledovat vytíženost jednotlivých vozovek. „Například na místo, kde je aktuálně zácpa, nevyšleme v ten okamžik sypač," řekl Braný.

Město za zimní údržbu platí přibližně 50 milionů korun. „Částka se odvíjí od toho, jaké je počasí a jak často musíme vyjíždět," řekla Jakubcová.

Radnice obyvatelům poskytne zdarma posypový materiál. „Na jednu nemovitost bude k dispozici 40 kilogramů čistého písku. Pokud se jedná o bytový dům s více vchody, dostane 40 kilogramů každý vchod," řekl náměstek českobudějovické primátorky Michal Šebek (ODS). Minulou zimní sezonu radnice rozdělila mezi zájemce 5,7 tuny písku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SÚS Jihočeského kraje

Štítky ČR, správa, počasí, silnice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Hlavně aby je nezaskočila zima.

Úterý, 24. října 2023, 09:31Odpovědět

Silničáři mají na zimní sezonu v Českých Budějovicích 1 300 tun soli  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.