Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vlak najel na kameny. Někdo je položil na železnici mezi Prahou a Českými Budějovicemi

V rychlosti 105 kilometrů za hodinu o víkendu najel vlak na kameny, které někdo umístil na železnici. Podle policie hrozilo vykolejení, ale naštěstí k němu nedošlo. Vyšetřovatelé zjistili, že měli kameny na kolej položit dva mladíci v Táboře. Vyšetřovatelé nyní hledají svědky a vyzvali pachatele, aby se přihlásili.

Táborští policisté prošetřují těžko pochopitelný případ obecného ohrožení. Podle policejní mluvčí Lenky Pokorné dosud neznámí pachatelé v sobotu 28. října kolem třetí hodiny odpolední umístili na pravou kolej železniční trati Praha – České Budějovice několik kamenů.

„Událost se stala na 80,4 kilometru v lokalitě Kopeček poblíž ulice Angela Kančeva v Táboře. Do některých kamenů následně narazil vlak, jedoucí ve směru od Prahy na Veselí nad Lužnicí, rychlostí 105 kilometrů za hodinu. Ve vlaku cestovalo nejméně 70 cestujících. K vykolejení vlaku, které bezprostředně hrozilo, naštěstí nedošlo,“ uvedla Pokorná.

Policisté zatím zjistili, že se činu měli dopustit dva mladíci ve věku kolem patnácti let. Oba měli mít střední postavu. Jeden mladík měl na sobě šedé oblečení a nesl tašku přes rameno. Druhý mladík měl na sobě šedé tepláky a modrou mikinu.

„Žádáme uvedené mladíky, aby se přihlásili na policejní služebně v Divadelní ulici číslo 212 v Táboře, případně na telefonních linkách 974 238 336, 974 238 701 či na lince tísňového volání 158 k podání vysvětlení. Zároveň žádáme svědky, kteří si mohli všimnout něčeho podezřelého nebo viděli toho, kdo kameny na koleje umístil, aby předal pro nás důležité informace na uvedených kontaktech,“ dodala Pokorná. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky železnice, policie, tábor, praha, české budějovice, vlak, kolej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak najel na kameny. Někdo je položil na železnici mezi Prahou a Českými Budějovicemi  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.