Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mladík cestoval bez jízdenky. Poté lhal o svém jméně a mlátil hlavou o auto strážníků

Za dvaadvacetiletým mladíkem vyjížděli v neděli českobudějovičtí strážníci. Muž cestoval v městské hromadné dopravě bez jízdenky. Incident nakonec skončil tím, že mlátil hlavou o kapotu auta městské policie a zranil se.

K události došlo v pravé poledne na Lidické třídě. Strážníky přivolal revizor, který odhalil pasažéra bez jízdenky. 

„Revizor strážníkům na místě označil muže, který cestoval bez platného jízdního dokladu a nebyl schopen prokázat svou totožnost. Revizorovi navíc nadiktoval nepravé údaje, které registr obyvatel neobsahoval. Zákonné výzvy strážníků k prokázání pravé totožnosti však nepadly na úrodnou půdu,“ popsala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Muž začal strážníky urážet. Když rozhodli, že do případu zapojí státní policii, která muže převeze na stanici, konflikt eskaloval.

„Muž se totiž začal aktivně bránit a napadat strážníky. Jeho odpor nezlomily ani hmaty a chvaty sebeobrany, ani služební pouta. Strážníci proti němu museli použít slzotvorný prostředek. Aby toho nebylo málo, muž náhle prudce přiskočil ke služebnímu vozidlu a několika údery hlavou poškodil kapotu. Strážníci pro podezření z přečinu poškození cizí věci na místo přivolali hlídku Policie ČR, která si případ převzala k dalšímu šetření,“ dodala Školková.

Mladíka nakonec zdravotníci transportovali do nemocnice, protože se zranil, když hlavou mlátil o kapotu auta. V případu nehrál roli žádný alkohol ani návykové látky. Dvaadvacetiletý agresor se bude zpovídat z přečinu poškození cizí věci a neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Nevyhne se ani pokutě. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky mhd, české budějovice, městská policie, autobus, jízdenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Krycí jméno mladík. Recidivistům a osobám vyšetřovaným na svobodě vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu čtěte více ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy, nyní i pod článkem o demonstraci v Praze.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 12:26Odpovědět

Martin Vaněk

Ale nebude se zpovídat, a s pokutou si vytře zadnici... Pravděpodobně jde o člena asociální svoloče, která je ze zákona nepostižitelná... :-)

Středa, 22. listopadu 2023, 12:08Odpovědět

Mladík cestoval bez jízdenky. Poté lhal o svém jméně a mlátil hlavou o auto strážníků  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.