Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena našla v trávě podvyživeného psa. Veterináři bojují o jeho život

Smutný pohled se naskytl ženě z Tábora. Ta našla v trávě podvyživeného psa, který byl očividně ve špatném stavu. Svědkyně proto přivolala městskou policii a hlídka zvíře převezla do útulku. Veterináři nyní bojují o jeho život.

O události informovali strážníci z Tábora na svém facebookovém profilu. Těm volala žena v pondělí 22. ledna krátce po třetí hodině ráno. 

„Hlídka vyjela na základě oznámení do Havanské ulice, kde se vyskytoval bezprizorní pes, pravděpodobně plemene rhodéský ridgeback. Oznamovatelce události se podařilo psa udržet na místě do příjezdu strážníků. To nebyl až tak velký problém, protože pes byl značně podvyživený, ležel v trávě a nebyl schopen chůze,“ popsal zástupce velitele a mluvčí táborských strážníků Pavel Šimek.

Hlídka psa na dece odnesla do auta a poté ho strážníci převezli do útulku ve Vápenné strouze s tím, že se pro zvíře zajistí bezodkladná veterinární péče.

O události později informovali zástupci útulku.

„V brzkých ranních hodinách jsme přijali od hlídky Městské Policie Tábor stařičkého pejska v život ohrožujícím stavu. Pejsek byl neprodleně hospitalizován na naší veterinární klinice. Máte-li informace o pejskovi, prosíme o zaslání na e-mail útulku. Pejsek je v kritickém stavu, silně podvyživený, dehydratovaný a podchlazený. Úžasný tým Veterinární klinika Karakal Tábor od rána bojuje o jeho život,“ stojí ve facebookovém příspěvku.

Zástupci útulku případ předají Krajské veterinární správě k prošetření, doplnili zástupci útulku. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Tábor

Štítky tábor, městská policie, pes, strážníci, jihočeský kraj

Žena našla v trávě podvyživeného psa. Veterináři bojují o jeho život  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.